Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliónyi lebuktatott kémprogram

Dotkom

Milliónyi lebuktatott kémprogram

Az ingyenes anti-spyware SpyXposer már több, mint 6 millió kémprogramot fedezett fel 2006-ban.

A SpyXposer egy ingyenesen elérhető, online alkalmazás, amely már több mint 6 millió kémprogramot leplezett le 2006-ban. Ez a verzió nagy hangsúlyt helyez arra a veszélyre, amelyet a spyware-ek napjainkban jelentenek, melyek már nem csak behatolnak a felhasználók adatiba, de olyan problémák okozója is lehet, mint egy rendszerlassulás, vagy összeomlás stb.

A Panda Software évek óta kitartóan harcol szakképzett munkatársaival és erőforrásaival az ilyen internetes behatolók ellen, biztosítva, hogy a megoldások hatásosak legyenek, amikor a kémprogramot észlelnek. A SpyXposer naponta frissül a legújabb adatbázisból.

A kémprogramok az egyik legjelentősebb internetes fenyegetettséggé váltak az utóbbi hónapokban. Az IT Observer szerint a komputerek 90%-a fertőzött valamilyen típusú rosszindulatú kóddal. Ennek oka a malware készítők olyan anyagi motivációja, mint például a visszatérő nagy mértékű profit, amely abból származik, hogy eladják a lehúzott adatokat, vagy közvetlenül junkmailt küldenek.

“A szándékunk a SpyXposerrel minimalizálni a kémprogramok hatását a számítógépekre az egész világon. Ez a fajta rosszindulatú kód korábban a felhasználók számára csak minimális gondot jelentett, mostanra azonban az egyik fő internetes fenyegetettségévé vált. Gondoljunk csak például a pénzügyi veszteségekre, mely az IT rendszer meghibásodása okozta termelékenység kiesés miatt ér egy céget.” – nyilatkozta Luis Corrons, a PandaLabs igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés