Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens száloptikai hálózat növeli az adatátviteli sebességet Finnországban

Dotkom

Siemens száloptikai hálózat növeli az adatátviteli sebességet Finnországban

A Finnet számára ez döntő szempont, mivel a szélessávú csatlakozások számának folyamatos gyarapodása egyre nagyobb adatmennyiségeket eredményez az alaphálózatban.

A Siemens és a Finnet csoport szerződést kötött egy – a legmodernebb DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológián alapuló – ultranagy-sebességű száloptikai hálózat létrehozására. Ez a technológia alkalmas a meglévő adatátviteli utak kapacitásának megnövelésére, mégpedig minden hullámhosszon akár 40 Gbit/mp-ig.

A Finnet számára ez döntő szempont, mivel a szélessávú csatlakozások számának folyamatos gyarapodása egyre nagyobb adatmennyiségeket eredményez az alaphálózatban. A Siemens DWDM megoldása lehetővé teszi a hálózat-üzemeltető számára, hogy nagy adatátviteli sebességet igénylő megoldásokat valósítson meg rugalmas, költség-hatékony módon. A Siemens az új hálózatot kulcsátadásos projekt keretében szállítja

A szerződés szerint a Helsinki és Oulu közti szakaszra Surpass hiT 7500 hardvert és szoftvert telepít és vezet be. A Siemens multi-service lehetőséget nyújtó Surpass hiT 7500 platformja mellett szól a nagy kapacitáson kívül az az érv is, hogy lehetővé teszi a hálózat központi menedzselését és vezérlését, ezáltal pedig új összeköttetések gyors létrehozását és a hibák felderítését egyetlen rendszer segítségével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés