Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec: informatikavédelmi megfelelés, ügynökprogram nélkül

Dotkom

Symantec: informatikavédelmi megfelelés, ügynökprogram nélkül

A Symantec megállapodott a BindView Development Corporation felvásárlásáról.

Az ügynökprogramra épülő és az azt nem használó szabálymegfelelési megoldások kiegészítik egymást az informatikai környezetben. Mindegyikük más-más igényt elégít ki. A Symantec ügynökprogramra épülő technikája a szabályoknak való megfelelést és a sérülékenységeket teljes körűen kezelhetővé teszi. Jól illeszkedik a bonyolult és vegyes összetételű informatikai környezetben létező vállalatok igényeihez. A BindView ügynökprogramot nem használó, az informatikai személyzetet kevésbé igénybe vevő rendszere ideális az olyan szervezetek számára, amelyeknél nagy számú, nem központi elhelyezkedésű rendszert kell kezelni. Ilyenek a vállalatszerte található irodai Windows-gépek.

„A BindView olyan informatikavédelmi megfelelőséget biztosító megoldásokkal látja el a szervezeteket, amelyekkel betartathatják a szabályzatokat, bebizonyíthatják a megfelelőségüket, valamint teljes informatikai környezetüket megvédhetik a fenyegető veszélyektől és sérülékenységektől” – mondta Eric J. Pulaski, a BindView Corporation elnök-vezérigazgatója. „Felvillanyozó érzés, hogy ügynökmentes technikánkat összekapcsolhatjuk a Symantec ezt kiegészítő, az iparág élvonalába tartozó termékeivel, és ezáltal olyan hatékony megoldáskészletet hozhatunk létre, amellyel ügyfeleink mindenre kiterjedő módon elégíthetik ki informatikai környezetük fontos követelményeit.”

A Symantec és a BindView lehetőségei
Mind a magán-, mind az állami szektor vállalatainak egyre több rendelkezésnek kell megfelelniük, például a Sarbanes-Oxley-törvénynek, a Szövetségi Információvédelem-kezelési törvénynek vagy a Basel II. irányelveknek. Bonyolult és sokba kerül, hogy megfeleljenek ezeknek az előírásoknak, amelyek újabb terheket rónak a nemzetközi informatikai infrastruktúrájuk megvédésén munkálkodó cégekre.

A BindView informatikavédelmi megfelelést biztosító szoftvere három fő funkció – a szabályzatok és a megfelelés, a sérülékenységek és a konfigurációk, valamint a címtárak és a hozzáférés – kezelésének automatizálásával segíti elő az előírásoknak való megfelelés igazolásának egyszerűsítését és költségeinek csökkentését. Ez a technika abban segíti a szervezeteket, hogy megalkothassák és kézben tarthassák védelmi szabályzatukat, valamint bebizonyíthassák, hogy megfelelnek az új vagy most formálódó előírásoknak. A sérülékenységek felmérésében, az informatikai konfiguráció biztonságossá tételében, valamint a többplatformú környezetben veszélyeknek kitett szerverek, munkaállomások, alkalmazások és hálózatok helyrehozásában is segítséget nyújt ez a technika.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés