Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gönczöl János lesz a Siemens-konszern kommunikációs vezetője

Dotkom

Gönczöl János lesz a Siemens-konszern kommunikációs vezetője

A Siemens kommunikációs részlege a Posner-kialakította háromosztatú szerkezetben működik tovább.

2005. október 1-jével Gönczöl János veszi át a Siemens-konszern központi kommunikációs (Corporate Communications) részlegének vezetését Eberhard Posnertől, aki 15 évet töltött a Siemens-kommunikáció szolgálatában, és aki utódját még a cég 2006. januári közgyűléséig segíteni fogja.

A magyar születésű, jogi végzettségű, 48 éves amerikai állampolgár Gönczöl János korábban elnökségi tagként a világ legnagyobb PR-ügynöksége, a Weber-Shandwick 1.000 főt foglalkoztató európai részlegeiért volt felelős. Azt megelőzően, 1984-ben megalapította a müncheni MPC ügynökséget, amelyet Németország PR-ügynökségeinek élvonalába fejlesztett fel, és amelynek olyan nagynevű ügyfelei voltak, mint a BMW, Lufthansa és 1997-től a Siemens is. 1999-ben aztán eladta az MPC-t az amerikai BSMG Worldwide-nak, melyet később átvett a Weber-Shandwick.

A Siemens kommunikációs részlege a Posner-kialakította háromosztatú szerkezetben működik tovább: média-kapcsolatok és PR, munkatársi kommunikáció, vállalati üzenetek (Corporate Messages).

Posnert, aki sorban három Siemens-vezér (Kaske, v. Pierer és most Kleinfeld) alatt is működött, a PR Magazin 2000-ben az év PR-menedzserévé választotta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés