Connect with us

Hirdetés

technokrata

HSDPA-megrendelés a Siemens-nek a T-Mobile-tól

Dotkom

HSDPA-megrendelés a Siemens-nek a T-Mobile-tól

A CeBIT 2006 idején kell a T-Mobile „UMTS-adaturbó”-jának üzemszerűen indulnia.

A Siemens Communications ágazata „UMTS-adatturbó”-val, azaz High-Speed-Downlink-Packet-Access (HSDPA) elérési móddal szereli fel a T-Mobile németországi és ausztriai mobilhálózatait, valamint mindkét országban kibővíti a szolgáltató UMTS-hálózatát.

A HSDPA révén az előfizetők 2006 tavaszától már kezdetben is akár 1,8 Mb/mp sebességgel tudnak majd adatokat letölteni mobilkészülékeikre. Mindez egy újabb, jelentős kommerciális HSDPA-üzletet jelent a Siemens COM számára, amely a NEC-vel együtt piacvezető a 3G-szektorban, és egyike azon cégeknek, melyek elsőként ajánlanak komplett kereskedelmi HSDPA-megoldást.

A CeBIT 2006 idején kell a T-Mobile „UMTS-adaturbó”-jának üzemszerűen indulnia. Addig a Siemens leszállítja a HSDPA-megoldást, és további NodeB 880/881 típusú bázisállomásokkal és Radio Network Controller berendezésekkel bővíti a meglévő UMTS-hálózatokat. A Siemens közel 2Mb/mp (downlink) illetve 384 kb/mp (uplink) HSDPA-adatsebessége nagy haladási sebesség (130km/ó) mellett is megbízhatóan működik, mint azt az Ulm környéki autópályán lefolytatott tesztek igazolták.

A későbbiekben a downlink sebesség akár négyszeresére is növelhető lesz majd, ami sokszorosa a mai DSL technológia mellett megvalósítható vezetékes hálózati elérési sebességnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés