Connect with us

Bizonyított a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i

Dotkom

Bizonyított a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i

A független biztonságiszoftver-tesztelőként hírnevet szerzett ICSA Labs tesztjeiben a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i még szignatúrafrissítések nélkül is száz százalékban észlelte és legalább részben blokkolta a rosszindulatú programokat.

A 2005-ös INFOSEC konferencia és kiállítás alkalmából a floridai Orlandóban jelentették be április 4-én, hogy az ICSA Labs a McAfee vírusirtó termékek legfrissebb nagyvállalati változatát tesztelve megállapította, hogy a VirusScan Enterprise 8.0i még a szignatúrafájlok frissítése nélkül is meglepő hatékonysággal azonosította a tesztben felhasznált vírusmintákat, és ezek nagy részét eredményesen blokkolta is, meggátolva a víruskód végrehajtását és a fertőzés továbbterjedését. A McAfee VirusScan Enterprise 8.0i-re épülő vírusvédelmi termékek és a McAfee egyéb vírusvédelmi megoldásai Magyarországon is kaphatók a McAfee hivatalos disztribútora, az Ingram Micro Magyarország forgalmazásában.

A tesztek során a szoftver nem csupán észlelte és blokkolta, de hatékonyan el is távolította a rosszindulatú programokat, vagy legalábbis azok veszélyes kódrészeit. Mindezek mellett a tesztek során egyetlen alkalommal sem kellett a vírusmentesítéshez újraindítani a rendszert.

„Egy hagyományos vírusirtó védelem a mai kifinomult fenyegetések ellen már nem elegendő.” – nyilatkozott Al Potter az ICSA Labs Premier Services részlegétől a tesztekkel kapcsolatban. – „Az ICSA Labs Premier Services értékelésével a McAfee még tovább lépett a tesztelési folyamatban, és az eredmények alapján vállalati ügyfeleit azzal bíztathatja, hogy a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i célba vette a hagyományos vírusirtó programok korlátjait, és lecsökkenti a sérülékenységek által nyitott réseket, sőt még frissítések nélkül is kivédi a fenyegetéseket. A teszteredmények bizonyítják, hogy a szoftver hatékony proaktív védelmet nyújt még az olyan agresszív támadók, az utóbbi évek toplistás vírusai és férgei ellen is, mint a Mydoom, a Bagle és a Netsky.”

A McAfee VirusScan Enterprise 8.0i az első olyan vírusirtó szoftvertermék, amely egyetlen biztonsági szoftverben tartalmaz behatolás-megelőző és tűzfal technológiát, fejlett proaktív védelmet nyújtva mind az asztali gépek, mind a szerverek számára.

A már említett szignatúra-frissítések nélküli támadásblokkoláson túl a szoftver a védelmet a ma legújabb fenyegetései ellen is kiterjeszti, melyek között elég, ha a puffer-túlcsordulásos sérülékenységeket, a nem kívánt programokat (Potentially Unwanted Programs, PUP) és a több komponensű, több támadáspontú (blended) támadásokat említjük meg.

A Novell Netware felhasználók számára fejlesztett McAfee NetShield szintén sikerrel teljesítette az ICSA Labs tesztjeit az asztali és szerveroldali vírusirtó megoldások észlelési és víruseltávolítási tesztjeiben. További ICSA Labs bizonyítványokat kaptak még a McAfee WebShield SMTP és a hardver-szoftver kombinációt takaró McAfee WebShield appliance, amely internet kapugépként (gateway) is megszerezte az ICSA Labs bizonyítványát. A minősített termékek között szerepel a McAfee Managed VirusScan (korábban VirusScan ASaP), amely menedzselt biztonsági szoftverek kategóriájában kapta meg bizonyítványt, és végül a Microsoft Exchange és a Lotus Notes felhasználók számára fejlesztett McAfee GroupShield, amely a csoportmunka megoldások között kapott bizonyítványt vírusészlelési képességeiről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő