Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bizonyított a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i

Dotkom

Bizonyított a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i

A független biztonságiszoftver-tesztelőként hírnevet szerzett ICSA Labs tesztjeiben a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i még szignatúrafrissítések nélkül is száz százalékban észlelte és legalább részben blokkolta a rosszindulatú programokat.

A 2005-ös INFOSEC konferencia és kiállítás alkalmából a floridai Orlandóban jelentették be április 4-én, hogy az ICSA Labs a McAfee vírusirtó termékek legfrissebb nagyvállalati változatát tesztelve megállapította, hogy a VirusScan Enterprise 8.0i még a szignatúrafájlok frissítése nélkül is meglepő hatékonysággal azonosította a tesztben felhasznált vírusmintákat, és ezek nagy részét eredményesen blokkolta is, meggátolva a víruskód végrehajtását és a fertőzés továbbterjedését. A McAfee VirusScan Enterprise 8.0i-re épülő vírusvédelmi termékek és a McAfee egyéb vírusvédelmi megoldásai Magyarországon is kaphatók a McAfee hivatalos disztribútora, az Ingram Micro Magyarország forgalmazásában.

A tesztek során a szoftver nem csupán észlelte és blokkolta, de hatékonyan el is távolította a rosszindulatú programokat, vagy legalábbis azok veszélyes kódrészeit. Mindezek mellett a tesztek során egyetlen alkalommal sem kellett a vírusmentesítéshez újraindítani a rendszert.

„Egy hagyományos vírusirtó védelem a mai kifinomult fenyegetések ellen már nem elegendő.” – nyilatkozott Al Potter az ICSA Labs Premier Services részlegétől a tesztekkel kapcsolatban. – „Az ICSA Labs Premier Services értékelésével a McAfee még tovább lépett a tesztelési folyamatban, és az eredmények alapján vállalati ügyfeleit azzal bíztathatja, hogy a McAfee VirusScan Enterprise 8.0i célba vette a hagyományos vírusirtó programok korlátjait, és lecsökkenti a sérülékenységek által nyitott réseket, sőt még frissítések nélkül is kivédi a fenyegetéseket. A teszteredmények bizonyítják, hogy a szoftver hatékony proaktív védelmet nyújt még az olyan agresszív támadók, az utóbbi évek toplistás vírusai és férgei ellen is, mint a Mydoom, a Bagle és a Netsky.”

A McAfee VirusScan Enterprise 8.0i az első olyan vírusirtó szoftvertermék, amely egyetlen biztonsági szoftverben tartalmaz behatolás-megelőző és tűzfal technológiát, fejlett proaktív védelmet nyújtva mind az asztali gépek, mind a szerverek számára.

A már említett szignatúra-frissítések nélküli támadásblokkoláson túl a szoftver a védelmet a ma legújabb fenyegetései ellen is kiterjeszti, melyek között elég, ha a puffer-túlcsordulásos sérülékenységeket, a nem kívánt programokat (Potentially Unwanted Programs, PUP) és a több komponensű, több támadáspontú (blended) támadásokat említjük meg.

A Novell Netware felhasználók számára fejlesztett McAfee NetShield szintén sikerrel teljesítette az ICSA Labs tesztjeit az asztali és szerveroldali vírusirtó megoldások észlelési és víruseltávolítási tesztjeiben. További ICSA Labs bizonyítványokat kaptak még a McAfee WebShield SMTP és a hardver-szoftver kombinációt takaró McAfee WebShield appliance, amely internet kapugépként (gateway) is megszerezte az ICSA Labs bizonyítványát. A minősített termékek között szerepel a McAfee Managed VirusScan (korábban VirusScan ASaP), amely menedzselt biztonsági szoftverek kategóriájában kapta meg bizonyítványt, és végül a Microsoft Exchange és a Lotus Notes felhasználók számára fejlesztett McAfee GroupShield, amely a csoportmunka megoldások között kapott bizonyítványt vírusészlelési képességeiről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés