Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Bagle.BL

Az RPD technológia segítségével a Virusbuster már megjelenésekor, tegnap délelőtt 10 órakor blokkolta a Bagle.BL-t.

„14 órakor sem a VirusBuster, sem a nagy AV gyártók nem adtak ki adatbázis frissítést a veszélyes, új Bagle variáns ellen. A VirusBuster mégis meg tudja védeni felhasználóit, mivel a Commtouch RPD technológiája a valósidejű felismeréssel és blokkolással dolgozik, így nincs szükség időrabló adatbázis frissítésre és ellenszerekre.” – mondta Agócs Péter, a Virusbuster Kft. fejlesztési igazgatója.

A Bagle.BL gyorsan terjedő új variánsa a Bagle vírusnak, amely az egyik legkomolyabb incidens volt már 2004-ben is. A Bagle.BL egy, a „price” szót tartalmazó csatolmánnyal terjed. Ha a csatolmányt megnyitják, a vírus megfertőzi a számítógépet, veszélyt jelent a rajta tárolt adatokra nézve és esetlegesen elérhetővé tehet értékes információkat illetéktelenek számára. A vírus saját küldő mechanizmussal rendelkezik, amellyel a megfertőzött számítógépen tárolt adatokat terjesztheti. A megfertőzött gépek emellett felhasználhatók tömeges spam küldésre is anélkül, hogy a felhasználó erről tudna.

A Commtouch vírustámadásokat felismerő technológiájáról
A Commtouch RPD technológiájával a vírusvédelmet fejlesztő cégek valósidejű védelmet biztosíthatnak felhasználóiknak jelenlegi termékeikkel. Az Internet forgalmának valósidejű ellenőrzésével azonnal felismeri a tömegesen terjesztett kártevőket és minden kapcsolódó üzentet blokkol. Független tesztek bizonyítják, hogy a Commtouch technológiája az új vírustámadások 97%-a ellen valósidejű védelmet nyújt a késlekedő adatbázis frissítések nélkül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés