Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell technológia kezeli a BT több mint 100.000 digitális személyazonosságát

Dotkom

Novell technológia kezeli a BT több mint 100.000 digitális személyazonosságát

A BT többmilliós megtakarítást vár a Címtárhasználati Programtól, mely több mint 100.000 digitális személyazonosságot érint. Az előnyök között szerepelnek a csökkentett informatikai költségek, az új alkalmazások gyorsabb fejlesztései, a fokozott biztonság és a fejlettebb üzleti folyamatok.

A Novell nagyszabású megállapodását kötött a BT telekommunikációs vállalatóriás műszaki és informatikai műveletekért felelős részlegével, a BT Exacttel, amelynek keretében a Novell személyazonosság-kezelést és tanácsadást biztosít a társaság számára. A BT Exact a Novellel egy olyan címtáralapú programon dolgozik, amelynek célja, hogy az együttműködést és koordinációt fejlessze a különböző üzletágakban. A kezdeményezés font milliókat takaríthat meg a BT számára, és több mint százezer felhasználót – alkalmazottakat, ügynökségeket és partnereket – érint majd világszerte.

A BT Európa egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója, csak az Egyesült Királyságban több mint 20 millió üzleti és magánügyféllel. A vállalat különböző üzleti egységein keresztül szolgáltatások széles skáláját kínálja, és felismerte, hogy a digitális személyazonosságok központi tárolásával jobban kihasználhatja meglévő informatikai befektetéseit, valamint biztosíthatja, hogy a felhasználók hatékonyabban hozzáférjenek a legfrissebb információkhoz.

Szakértői tanácsadás
A BT Címtárhasználati Program egy tanulmánnyal indult a vállalat igényeiről és a címtár-technológia várható előnyeiről. A BT Exact, a BT informatikai technológiákkal foglalkozó részlege, a Novell Consulting üzletstratégiai partner Cambridge Technology Partners segítségét vette igénybe a projekt tervének kidolgozásához, a befektetés pénzügyi részleteinek megtervezéséhez és a digitális személyazonosság-kezelés technikai feltételeinek felvázolásához.

Címtárhasználat
A cég általános informatikai stratégiájának létfontosságú alapja a Címtárhasználati Program adja majd a központi infrastruktúrát számos más BT szolgáltatás biztosításához. A BT Exact a Novell díjnyertes eDirectory technológiáját választotta a program hátterét biztosító platformként. A Novell Nsure Secure Identity Management megoldásának részeként az eDirectory több mint 30.000 ügyfél (többek között a Fortune 1.000 vállalatok 80%-a, forrás: IDC) számára jelent megoldást a személyazonosság-kezelésre. A BT Exact és a Novell Consulting a partnerkapcsolat keretében együtt vezeti be a technológiát.

A projektet az alábbi négy részre osztották

  • Személyazonosság-kezelés – a központi metacímtár szolgáltatás és infrastruktúra kialakítása, mely a „One BT“ személyazonosság-tárból pontos és időszerű információkat biztosít.
  • Vagyonkezelés – a metacímtár információit felhasználó vagyonkezelés a személyazonosság-kezelés praktikus alkalmazása, mely lehetővé teszi a BT számára vagyonának kezelését, legyen szó értékes fizikai vagyontárgyakról, például számítógépekről, mobiltelefonokról és vállalati járművekről, vagy hosszabb távon az üzletmenet szempontjából létfontosságú digitális vagyontárgyakról, köztük üzleti adatokról és a szellemi tulajdonról.
  • Szerep alapú kiszolgálás – a digitális személyazonosságokat több alkalmazáson keresztül biztosító, megváltoztató és kezelő szolgáltatás. Ez a funkció biztosítja, hogy ha egy új munkatárs csatlakozik a vállalathoz, vagy a már ott dolgozó előléptetésre kerül, átköltözik vagy elhagyja a vállalatot, hozzáférési jogai minden alkalmazást érintően egyetlen változtatással módosíthatók. Ez nagyban leegyszerűsíti a személyazonosság-kezelést és biztosítja a pontos információk elérhetőségét a hálózaton keresztül.
  • Külső ügyfelek kezelése – két, egymáshoz kapcsolódó szolgáltatást biztosít. A feladat alapú kiszolgálás kiterjesztésre kerül a vállalat határain túlra, így az ügyfelek, beszállítók, partnerek és szerződő felek is nagyobb mértékben folyhatnak bele a BT üzletmenetébe. A program e része egy egypontos, megbízható azonosítást is biztosít a felhasználóknak, akár munkatársakról, akár külső szereplőkről van szó.

Személyazonosság-kezelés a gyakorlatban
A Címtárhasználati Program elindítása előtt készült egy esettanulmány a vállalat meggyőzéséhez, amiben három olyan kulcsfontosságú területet jelöltek meg, amelyekben a technológia használata közvetlen hatással lehet az üzletmenetre:

  • Technológiai ésszerűsítés – a BT egységes „nézetének“ kialakítása csökkenti az informatikai szükségleteket kielégítő hardver és erőforrások mennyiségét. A továbbfejlesztett vagyonkezelés lehetővé teszi a BT számára, hogy figyelemmel kísérje eszközeit, például a számítógépeket, a mobiltelefonokat vagy a szervereket, és biztosítsa, hogy minden eszközt hatékonyan, a megfelelő ember használjon. Az informatikai adminisztráció költségei is csökkennek, mivel kevesebb időt kell fordítani az ügyfélszolgálati hívásokra és az új felhasználók kiszolgálására.
  • A technológia felkészítése – a BT több különböző alkalmazást használ például az értékesítés, a humán erőforrások vagy a pénzügyek területén. Egy általános, mindenhonnan működtethető és hozzáférhető információforrás lehetővé teszi a vállalat számára alkalmazásainak nyilvántartását és új informatikai stratégiák gyors kialakítását az alkalmazás használatára jogosult munkatársak, szerződő felek és partnerek kijelölése által. A személyazonosság-kezelés a biztonságot is növeli, mivel biztosítja, hogy csak a megfelelő emberek érhessék el a hálózatot.
  • Üzleti átalakulás – az információk gyorsabb és egyszerűbb elérése közvetlen hatással lesz a munkatársak termelékenységére, mivel lehetővé teszi számukra, hogy gyorsabban reagálhassanak az ügyfelek igényeire, megoszthassák tudásukat és együttműködhessenek különböző projektekben. Az ügyfelekről nyilvántartott naprakész információk például lehetővé teszik új szolgáltatások célzott értékesítését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés