Connect with us

Hirdetés

technokrata

Őrségváltás a Kürtnél

Dotkom

Őrségváltás a Kürtnél

A 15 éves Kürt Rt. történetének első vezetőváltására került sor október elsejével.

A professzionális adatmentési technológiájáról és információbiztonsági szolgáltatásairól világszinten elismert Kürt Rt. 2004-ben ünnepli fennállásának 15 éves évfordulóját. Az ünnepélyes sajtóbejelentésen elhangzott: 2004. október 1-jén a tulajdonos-vezérigazgató, dr. Kürti Sándor átadta a vezérigazgatói posztot és ezzel a cég operatív irányítását Kmetty Józsefnek, aki eddig a cég kereskedelmi vezérigazgató-helyettese volt. A vezetőváltás mellett a Kürt folytatja az elmúlt 2 évben végrehajtott terjeszkedést, és az 1-1 millió eurós német és osztrák beruházás után jelenleg Ázsiában és Amerikában is folytat cégalapítási tárgyalásokat.

A 15 éves Kürt Rt. történetének első vezetőváltására került sor október elsejével azzal, hogy Kmetty József kapta meg a vezérigazgatói kinevezést. A váltás nem érinti a Kürt tevékenységének fő irányvonalát, azaz a Kürt Magyarországon továbbra is meg kívánja őrizni piacvezető pozícióját mind az adatmentés, mind az információbiztonság területén.

Dr. Kürti Sándor, aki ezentúl a részvénytársaság elnökeként tevékenykedik, a cégcsoport jövőképének, stratégiájának kialakítását tekinti fő feladatának. „Most érett meg a helyzet arra, hogy tulajdonosként kizárólag a cég stratégiájára koncentrálhassak, és a korábbinál nagyobb távolságból kísérhessem figyelemmel a cégcsoport tevékenységét. Ez annál is fontosabb, mert a stratégiai feladatunk jóval bonyolultabb, mint azt néhány éve gondoltam volna. Három, különböző országban tevékenykedő vállalat mai és jövőbeni játszóterét kell meghatározni, nem beszélve a jövőbeni terjeszkedési terveinkről.” – nyilatkozta dr. Kürti Sándor.

A cég fejlődése
A Kürt Rt. 1989-ben kezdte meg működését, és néhány éven belül már világszerte ismerték, elismerték adatmentési technológiáját. Jelenleg mintegy 2.000 adatmentési problémát old meg évente. A Kürt, az adatmentés mellett, 1997 óta az informatikai biztonsági technológiák fejlesztésével is foglalkozik és jelenleg több mint 50 sajátfejlesztésű terméket értékesít ezen a piacon.

Kmetty József (36) 1991-ben csatlakozott a Kürt csapatához, ezt megelőzően már a Magyar Optikai Műveknél az adattárolás technológia fejlesztésén dolgozott. 1996-ban a Kürt tulajdonosai delegálták az AST magyarországi disztribúciójának vezetésére, a G70 Kft. ügyvezetői székébe. Kmetty József 1998-ban az időközben részvénytársasággá alakult Kürt kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztjára tért vissza és a Kürt igazgatóságának tagjává választották. Szellemi atyja és egyik kidolgozója volt a Kürt információbiztonsági portfoliójának, amely azóta a Kürt sikeres üzletágává vált, és amelynek révén ma a Kürt elismerten a hazai információbiztonsági piac vezető tanácsadó és szakértő vállalata.

A Kürt számos díjat nyert az elmúlt években is, 2003-ban az Informatikai Biztonsági Technológia kifejlesztéséért Informatikai Innovációs Díjat kapott. Az idei évben Kürti Sándor a köztársasági elnöktől átvehette a Széchenyi-díjat. Az informatikai fejlesztésekben élen járó cég jelenléte a nemzetközi piacokon is folyamatosan bővül: saját leányvállalatot alapított Németországban (2003) és Ausztriában (2004), valamint további tárgyalásokat folytat ázsiai és amerikai partnerekkel.

A Kürt története számokban

  • 3 ország:
    • Magyarország – Kürt Rt. Információmenedzsment
    • Németország – KUERT Datenrettung Deutschland GmbH
    • Ausztria – KUERT Information Management GmbH
  • 15 év
  • 60 nagyvállalat és pénzintézet, mint információbiztonsági referencia
  • 180 információbiztonsági projekt
  • 25.000 megsemmisített adattároló
  • 30.000 adatmentés
  • 150.000 gigabyte mentett adat (idén eddig 48.000 gigabyte)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés