Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sasser: további házkutatások, újabb bűnösök

Dotkom

Sasser: további házkutatások, újabb bűnösök

A német hatóságok bejelentették, hogy újabb házkutatásokat végeztek a Sasser féreg kapcsán, a múlt héten foganatosított letartóztatást követően.

Még tegnap jelentette be a német rendőrség, hogy további házkutatásokat tartottak, miután fény derült arra, hogy az elsőként elfogott fiatal nem egyedül hozta létre és terjesztette el a Sasser nevű réget. Amint arról korábban beszámoltunk, a múlt hét végén, pénteken ˝csaptak le˝ a rendőrök a Németország északi részén található, alig 920 lakossal bíró Waffensen városkában élő gyanúsítottra, a 18 éves Sven Jaschanra. Mint kiderült, letartóztatása után pár órával már óvadék nélkül szabadlábra is engedték Jaschant, arra hivatkozva, hogy a fiú minden bizonnyal nem fog elrejtőzni a felelősségre vonás alól.

Korábbi értesülések szerint a német fiatal szülei számítógépek javításával foglalkozó üzletét akarta felfuttatni a féreg létrehozásával, s akkor még nem lehetett tudni, hogy csak ő áll-e az ügy mögött. Az ország hatóságai szerint azonban Jaschannak társai is voltak, ez indokolta a további, összesen öt otthont érintő házkutatást. A rendőrség azt gyanítja, hogy a fiú iskolatársai között kell keresni cinkosait: a megkérdezettek közül ketten már be is vallották, hogy megkapták a Netsky-jal rokon féreg forráskódját (igaz, csak egyikük ismerte be, hogy a terjesztésben is aktív szerepet vállalt).

A Jaschanra (és esetleges ˝bűntársaira˝) akár 5 év börtönbüntetés is várhat a német törvények szerint. A júniusra halasztott tárgyalás során számítógépes szabotázzsal is megvádolhatják a Sasser alkotóit, terjesztőit – a maximális büntetést azonban valószínűleg elkerülik, mivel mind Jaschan, mind iskolatársai csak nemrég léptek felnőtt életkorba. A féreg szabadon engedésének pillanatában, április végén az elsőrendű gyanúsított még csak tizenhét éves volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés