Connect with us

technokrata

Az LG Electronics rekord eladásokat ért el 2004 első negyedévében

Dotkom

Az LG Electronics rekord eladásokat ért el 2004 első negyedévében

Az LG Electronics rekord eladásokat ért el 2004 első negyedévében. Az LG kiemelkedő teljesítménye a társaság szórakoztatóelektronikai termékeinek és prémium kategóriás háztartási gépeinek értékesítésében elért erőteljes növekedésnek köszönhető.

Az LG Electronics 2004 első negyedévében elért értékesítési bevétele 5,2 milliárd dollár volt, amelyből az export bevétel 408 millió dollárt, a hazai eladás pedig 110 millió dollárt tett ki. Az adott időszakban az LG összességében 352 millió dollár működési eredményt, valamint 506 millió dollár nettó eredményt könyvelhetett el, amely a tavalyi éves nettó eredmény 88%-a. A társaság visszatérő eredménye 270,1%-kal 633 millió dollárra emelkedett.

A nemzetközi informatikai piac lassú növekedése, a koreai gazdaság rossz teljesítménye, a von erősödése és a hullámzó olajárak ellenére az LG Electronics 2004 első negyedévében rekord eladásokat ért el, amely az LG stratégiai termékei (digitális televíziók, PDP-k és mobiltelefonok) piacán folytatott erőteljes marketing tevékenységének, a tengerentúli eladások fellendülésének, valamint az LG.Philips LCD növekedésének köszönhető.

A Telekommunikáció & GSM részleg eladási eredménye 39,5%-kal, 1,5 milliárd dollárra nőtt a részleg előző negyedévben elért értékesítési eredményéhez képest. A mobil készülékek értékesítéséből származó eredmény az előző év hasonló időszakához viszonyítva 43%-kal, 1,4 milliárd dollárra növekedett. A hazai és export eladások növekedésének köszönhetően az értékesített készülékek száma 56%-kal, 8,75 millió eladott darabra nőtt. A CDMA készülékek export értékesítése 29%-kal, az eladott készülékek száma pedig 66%-kal nőtt az észak-amerikai eladásoknak köszönhetően. A GSM készülékek értékesítési eredménye az előző év hasonló periódusához képest 148%-kal nőtt az USA-ba, a Közel-Keletre, a FÁK országokba és az Afrikába szállított mennyiség növekedése eredményeképpen.

A szórakoztatóelektronikai részleg értékesítési eredménye (2 milliárd dollár) a tavalyi évhez képest 16,9%-os növekedést mutatott, míg a részleg működési profitja 127 millió dollárral nőtt. A digitális televíziók, PDP és LCD készülékek eladása 27%-kal növekedett a tavalyi év első negyedévéhez képest. Az LG optikai tároló készülékei 26%-os világpiaci részesedésükkel továbbra is piacvezetők. Az A/V termékek (ideértve a kombi és a DVD felvevő modelleket is) exportja ugyancsak jelentős mértékben növekedett.

A háztartáselektronikai részleg eladása 7%-kal erősödött a tavalyi év hasonló időszakához képest: a prémium termékek erőteljes exportjának köszönhetően a részleg értékesítése 1,5 milliárd dollárra növekedett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp