Connect with us

Hirdetés

technokrata

Páneurópai információbiztonság

Dotkom

Páneurópai információbiztonság

Az Európai Unió tagjai megszavazták annak az ügynökségnek a felállítását, mely a tagállamok területén tevékenykedne az információbiztonság tekintetében.

Összehangoltabb információbiztonság az egyes államok között – ezt a célt tűzték ki az elé a szervezet elé, melynek létrehozásáról nemrég szavaztak (pozitív eredménnyel) az európai honatyák. Költségvetésére ugyan áldozhattak volna többet is (négy évre 24,3 millió eurót kapott az új intézmény), ám így jelentős haladást jelent a digitális információk védelmének területén az egységes fellépés. Eddig ugyanis minden ország gyakorlatilag teljesen ˝magára hagyatva˝ próbálta megoldani a kérdést; hiányzott a határokon átívelő együttműködés.

Az Európai Hálózati és Információbiztonsági Ügynökség (European Network and Information Security Agency – ENISA) székhelye Brüsszelben lesz; 2004. januárjától – ekkor kezdi meg ugyanis működését a szervezet. Feladatai között lesz a tagállamok önálló biztonsági eljárásainak fejlesztésében nyújtott segítség, de egyben a ˝tudás központja˝ szerepét is be fogja tölteni az ügynökség. Az ENISA a kormányzati szintű támogatás mellett a nyilvánosság és az üzleti élet számára is rendelkezésre fog állni oktatóanyagokkal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés