Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ötlettől a megvalósításig hazai: ISee Hálózatbiztonsági Rendszert alkalmaz egy állam- és szolgála

Dotkom

Az ötlettől a megvalósításig hazai: ISee Hálózatbiztonsági Rendszert alkalmaz egy állam- és szolgála

Új termék az informatikai piacon: pályázatot nyert a Megatrend 2000 Rt. ISEE Hálózatbiztonsági Rendszere.

A Megatrend 2000 Rt. ISee Hálózatbiztonsági Rendszere újszerű megoldást kínál minősített információkat kezelő szervezetek informatikai biztonságpolitikájának következetes érvényesítésére. A Társaság a közelmúltban kötötte meg első szerződését a termék teljes körű bevezetésére. Az alkalmazás digitális értékeink és informatikai erőforrásaink nagy hatásfokú védelmét, a szervezet informatikai biztonságpolitikájának következetes érvényesítését valósítja meg.

A Társaság a termékkel nemrégiben pályázatot nyert egy állam- és szolgálati titkokat kezelő szervnél, ahol a rendszer egy nagy felhasználószámú, kiterjedt hálózat online védelmét látja el. A 70 milliós beruházás hozzájárul a minősített információk szakszerű menedzseléséhez, az információ-kezelési és ügymeneti rend magas szintű, automatizált, és központi kontrolljához a munkaállomások, és a file-kiszolgálók tekintetében.

Az alkalmazások, és adatkommunikációs csatornák védelmét is ellátó funkcionalitás mellett a csomag tartalmaz számos, a szervezet speciális igényeit lefedő modult és kiegészítést. A hardver elemeket is magában foglaló beruházás 2003 júniusában zárul.

A Terminal erről kérdezte a Megatrendet:

Terminal – Mint olvashattuk, a Megatrend ISee hálózatbiztonsági megoldása ezen pályázat révén kerül teljes körű bevezetésre. A termék eddig ismeretlen volt hazánkban?

Megatrend – Igen, de nemcsak hazánkban. Egy új termékről van szó, mely az ötlettől a megvalósításig hazai produktum. A viszonylag rövid evolúció ellenére rendkívül nagy az érdeklődés külföldről is, elsősorban USA érdeklődik a termék iránt.

Terminal – Mi az a plusz, amely miatt az állam- és szolgálati titkokat kezelő szervnek elnyerte a tetszését a Megatrend ISee hálózatbiztonsági megoldása?

Megatrend – A stratégiai érv a rendszer alapfilozófiája volt, miszerint nagyobb károk származnak minősített információk belülről kifelé irányuló “mozgásából”, mint a kívülről próbálkozó hackerek támadásaiból. A titokvédelemmel kapcsolatos előírásokat törvény rögzíti (államtitok, szolgálati titok, banktitok, üzleti titok), az IT biztonsági szabályzatok pedig a helyi adottságoknak és elvárásoknak megfelelően lebontják azt az informatikai nyelvezetére. Az ISee abban segít, hogy a jórészt papíros alapon rendelkezésre-álló szabályozás elektronikus kontrollja is lehetővé váljon, ráadásul minimális emberi beavatkozással. Technikai oldalról három fő döntési szempont volt. Az egyik, hogy az ISee olyan file-védelmet biztosít, amely egyetlen termékben összpontosulva nem volt kapható a piacon. A másik a nagy számú munkaállomás valós idejű védelme, a harmadik szempont a központi menedzselhetőség volt.

Terminal – A Megatrend az ISee hálózatbiztonsági megoldás leszállítása mellett folyamatosan el is látja a rendszerfelügyeletet (vagy karbantartást) a szervnél?

Megatrend – A Megatrend komplex szolgáltatás-portfoliót dolgozott ki a termékhez, lehetőség van többek között a biztonsági felügyelet outsourcingjára, melyet cégünk a Honvédelmi Minisztérium ELV Rt.-vel együtt végez. Ebben az esetben közvetlen rendszerfelügyeletet nem kért az ügyfél, mivel magasan képzett szakemberállományára támaszkodva belső erőforrásból ezt meg tudja oldani.

Terminal – Ez a 70 millió forintos megrendelés milyen nagyságrendű a Megatrend életében?

Megatrend – Itthon közepes méretű üzletnek számít, amennyiben a számok bűvöletében maradunk. Ha a Megatrend Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszerének romániai és ukrajnai lehetőségeivel vetjük össze, akkor csupán kis-közepesnek mondható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés