Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeres innováció az Ericsson Magyarországnál

Dotkom

Sikeres innováció az Ericsson Magyarországnál

Az Ericsson Magyarország Kutatólaboratóriumának fiatal munkatársa a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját nyerte el Cellular IP megoldásával.

Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány által meghirdetett versenyen azok a 35 évnél fiatalabb kutatók indulhattak, akik ”valamely jelentős eredményükkel kivívták a szakma ill. közvetlen környezetük elismerését és akiket – eredményeik szélesebb körben való megismertetése révén – évente példaképül lehet állítani a magyar műszaki társadalom elé.”

A zsűri Dr. Valkó András Cellular IP nevű megoldását a leginnovatívabb pályázat készítőjének járó díjjal, a Magyar Innovációs Szövetség Különdíjával jutalmazta. A Cellular IP egy olyan, számítógépes hálózatok számára kifejlesztett protokoll, amely megfelelő hálózati berendezésekben alkalmazva biztosítja az Internet helytől független, és helyváltoztatás közbeni elérését. Az erre a célra szolgáló egyéb megoldások között a Cellular IP-t egyedülállóvá teszi rendkívüli egyszerűsége és az a tulajdonsága, hogy kis és nagy hálózatokban egyaránt hatékonyan alkalmazható. A díjat a Magyar Sajtó Házában ünnepélyes keretek között a mai napon a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Dr. Pakucs János adta át.

Dicséretben részesült Horváth Endre, a kutatólabor PhD hallgatója is, aki távközlési protokollok vizsgálatára szolgáló úgynevezett tesztsorozatok gyorsabb és ezáltal olcsóbb előállításában ért el eredményeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés