Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusos játékprogram jelent meg!

Dotkom

Vírusos játékprogram jelent meg!

A vírus a Karácsonyt teszi emlékezetessé, lévén akkor aktivizálódik. A lemezeket visszahívják, a már telepített vírusok várják a Karácsonyt, hogy csupaszra töröljék a flash BIOS-t…

Egy japán nyelvű Sega Dreamcast játék lemezén vírusra bukkantak a szakértők.

Az Atelier Marie című RPG játék CD-jén bónusz meglepetésként kínált Windows-os képernyővédő vírust hordoz magában, derítették ki a Sophos emberei. Természetesen ez a vírus magát a konzolt nem tudja bántani, azonban ha a felhasználó feltelepíti PC-jére a képernyővédő programot, kapásból megfertőzi a gépet a veszélyes Kriz vírussal.

A Kriz nem éppen kellemes meglepetésként karácsony napján a Csernobil (CIH) vírushoz hasonló módon törli a flash BIOS-szal rendelkező gépek CMOS-át, ezáltal használhatatlanná teszi az egész számítógépet (ez a hiba ráadásul nagyon nehezen, leginkább csak a BIOS chip cseréjével orvosolható). Ráadásul a kártékony program felülírja a helyi és hálózaton keresztül elérhető merevlemezeket.

Natasha Staley a vírusirtókat fejlesztő Sophos cég technológiai konzultánsa elmondta, a több mint egy éves vírus minden bizonnyal a játékfejlesztők számítógépeiről kerülhetett az összes lemezre. Mindenesetre a játék készítője, a Kool Kizz nevű japán cég visszahívta a boltokból az Atelier Marie összes példányát, és sajnálkozását fejezte ki a felhasználók felé a történtek miatt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés