Connect with us

Hirdetés

technokrata

Foci: kilencszer több VB-spam, mint 2006-ban

Dotkom

Foci: kilencszer több VB-spam, mint 2006-ban

A labdarúgó világbajnokság ugyan véget ért, de a spammerek alaposan ki is használták ezt az időszakot.

A Symantec nyilvánosságra hozta a MessageLabs 2010. június havi jelentésének eredményeit. A felmérés szerint 2010 márciusa óta a FIFA futball világbajnoksággal kapcsolatos kéretlen levelek aránya elérte a teljes spam forgalom egynegyedét. Nem véletlen, hiszen az online bűnözők minden nagyobb eseményt megragadnak, hogy labdába rúghassanak. „Várható volt, hogy a spammerek igyekeznek majd kihasználni a vb körüli óriási felhajtást, visszautasítatatlan ajánlatokkal bombázva a mit sem sejtő áldozatokat. Ne dőljünk be, egyetlen céljuk hogy megszerezzék személyes adatainkat, melyeket aztán jó pénzért értékesítenek a feketepiacon” – figyelmeztet Gombás László a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

2010 júniusában az összes levélforgalom 89,3 százaléka kéretlen reklámlevelet tartalmazott, amely a májusi adatokhoz képest 0,9 százalékos csökkenést jelent. Az elektronikus levelek útján szétküldött vírusok száma 0,11 százalékkal csökkent májushoz képest. A vírusos levelek 16,7 százaléka tartalmazott fertőzött weboldalra utaló linket, amely 5,9 százalékos csökkenést jelent a májusi adatokhoz képest. A legtöbbet blokkolt károkozó június hónapból is a Sality. AE vírus volt, amely főként a Windows „AutoRun” alkalmazását fertőzi meg, majd potenciális veszélyek tömkelegét tölti le az internetről.

Az adathalász támadások terén 0,26 százalékos csökkenésről jelentett a MessageLabs, ami pedig a webes biztonságot illeti, az összes ellenőrzött web alapú veszélyeztetettség 30,3 százaléka új volt júniusban. Ez 1,5 százalékos csökkenés a májusi adatokhoz viszonyítva. A felmérés továbbá átlagosan napi 1598 új, károkozó weboldalról számolt be, ami 9,7 százalékos csökkenést jelent egy hónapon belül.

Országstatisztika
Szomorú statisztikai adat, hogy a kéretlen reklámlevelek terén továbbra is hazánk vezeti a listát, hiszen júniusban a magyarországi e-mail forgalom 94,8 százaléka spam levél volt (Az egy hónappal korábbi adat 85,4 százalék). Az USA-ban a levelek 90 százaléka számított spamnek, míg ez az arány Kanadában 88 százalék, az Egyesült Királyságban 88,2 százalék volt. Hollandiában a kéretlen reklámlevelek aránya 90,2 százalékra ugrott, Ausztráliában 88,5 százalékot, Németországban pedig 90,7 százalékot mutattak a szűrők. Hong Kongban az e-mail forgalom 91 százaléka volt spam, míg Japánban valamivel kevesebb, 88,6 százalék.

Tajvan a vírus aktivitás szempontjából leginkább veszélyeztetett ország, itt ugyanis 55 levélből 1 vírussal fertőzött. Az Egyesült Királyság továbbra is vezeti a listát adathalászat terén, itt ugyanis közel 261 levélből 1 személyes adataink ellopását célozza.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés