Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez a srác 7 millió dollárt keresett a YouTube-on

Dotkom

Ez a srác 7 millió dollárt keresett a YouTube-on

A gaming videókat készítő PewDiePie a jótékonyságra sem sajnálja a pénzt.

Tavaly ilyenkor került ki a hír, miszerint a 24 éves svéd srác, Felix Kjellberg (ismertebb nevén PewDiePie) 4 millió dollárt keresett YouTube videóinak köszönhetően 27 millió feliratkozóval. Most már csaknem 38 millió feliratkozóval rendelkezik, és videojátékokkal kapcsolatos feltöltéseit csak úgy habzsolják a felhasználók. Ennek köszönhetően a svéd Expressen újság szerint 2014-ben 7,4 millió dolláros bevételre tett szert és már saját céget is létrehozott PewDiePie Productions néven.

Felix azonban nem csak magára gondol, és a nemrég lezajlott Reddit AMA-ben (kérdezz bármit interjú) megosztotta, hogy 1 millió dollárt gyűjtött össze (nézőivel) különböző segélyszervezeteknek, többek között a World Wildlife Fund-nak, Save the Children-nek, St. Jude kórháznak és a Charity: Water-nek.

Következő nagy dobása a This Book Loves You (Ez a könyv szeret téged) könyv kiadása lesz, melyben az évek alatt elhangzott saját inspirációit gyűjtötte össze.

Elképesztő, hogy az elmúlt évtizedben milyen népszerűvé váltak a játékvideók, és nem ő az első példa rá, hogy egyszerű feltöltőként milliókat kerestek a videómegosztó portálon keresztül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés