Connect with us

technokrata

Elkaszálták a reklámmentes YouTube appot

youtube

App

Elkaszálták a reklámmentes YouTube appot

Elkaszálták a reklámmentes YouTube appot

Jogi fenyegetéssel állíttatta le a Vanced fejlesztését a Google

Sosem váltak különösebben közismertté az alternatív androidos YouTube mobilappok, pedig a hivatalos szoftverhez képest jobb testre szabási lehetőségekkel rendelkeznek, továbbá ingyen kínálják a havidíjas Premium extráit, például a reklámmentesítést és a háttérben való lejátszást.

A Google sok évnyi viszonylagos békességet követően nemrég keménykedésbe kezdett, első körben a védjegyeinek használatába belekötve minden a YouTube-ra való utalást töröltetett a Vanced alternatív mobilappból és annak webhelyéről, most pedig további fenyegetésekkel elérte a Vanced névre átkeresztelt szoftver fejlesztésének és terjesztésének befejezését.

A Vanced nyugdíjba küldésének bejelentésekor a fejlesztők nem mentek bele a jogi fenyegetések részleteibe, de a Google ügyvédei feltehetően a YouTube programozási felületeinek illetéktelen használatával és a szerződési feltételek megsértésével vádolták őket. A mobilapp letöltési linkjei hamarosan eltűnnek a hivatalos weblapról, ám a Vanced telepített példányai egészen addig működni fognak, amíg az idők során elvégzett módosítások miatt inkompatibilissé nem válnak a YouTube-bal.

Forrás: ORIGO

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

motoros

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu