Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre már kedvünkre alakíthatjuk a mobilunkat

Kütyük

Jövőre már kedvünkre alakíthatjuk a mobilunkat

Legalábbis, ha a Google-ön múlik, hiszen ekkor érkezik a modurális készülékük.

A Google nem most kezdte el a Project Ara névre keresztelt moduláris platformjának fejlesztését, így igazán jó hír, hogy idén végre elérhetnek a startvonalhoz. A legújabb információk szerint ugyanis a kaliforniai gyártó a fejlesztői kiadást már az ősz folyamán eljuttatja a kiváltságosoknak, hogy azok időben felkészülhessenek a 2017-es megjelenésre. Ez azt jelenti, hogy már ősszel megjelenhetnek az első, részletes beszámolók a készülékről, amit mi is kiváncsian várunk!

Az sajnos azonban már most kiderült, hogy nem lesz annyira modurális a Google Ara, mint azt elsőre gondoltuk. A képernyő, a processzor, az akkumulátor és a háttértár is az Ara részét képezi majd, azaz ilyesmiket nem fogunk tudni kicserélni, pedig korábban úgy tűnt, hogy ezeknek a variálására is lesz lehetőségünk. Mindez valószínűleg a gyártástechnológia miatt lehet, a Google számára ugyanis kényelmesebb lehet egy komplett modult árusítani, amihez a külső gyártók extra kiegészítőket fejlesztenek, semmint folyamatosan kompatibilis egységeket fejleszteni.

Google-Project-Ara-ATAP-640x401

Emiatt a hardcore rajongók számára csalódást okozhat az Ara, de azért így is lesznek, akik örülni fognak annak, hogy például vércukormérőt, fejlettebb kamerát, vagy épp egy extra kijelzőt csatlakoztathatnak majd a telefonjukhoz. Az biztos, hogy ezekből lesz pár, a jelenlegi információk szerint olyan cégek fejlesztenek külső modulokat, mint a Panasonic, a TDK, az iHealth, az E Ink, a Toshiba, a Sony Pictures Home Entertainment és a Samsung. Mindegyik modul ugyanazt a csatlakozót használja majd, így a Google ígérete alapján néhány másodperc alatt ki tudjuk majd cserélni egyiket a másikra. Sőt, mindez hangutasítással is működik majd, elég lesz azt mondani a telefonnak, hogy ” OK Google, csatlakoztasd le a kamerát” és a készülék engedelmeskedik majd a parancsunknak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés