Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xperia Z5 és Z5 Compact: Leleplezte új modelljeit a Sony

Kütyük

Xperia Z5 és Z5 Compact: Leleplezte új modelljeit a Sony

Nyolcmagos processzorral és ujjlenyomat-olvasóval jönnek a Sony új mobiljai.

Ma délután a berlini IFA rendezvényen mutatkozott be a gyártó zászlóshajója a Z5 Premium. A csúcsmodell mellett azonban kettő, szintén Z5 sorozatú telefonról is lerántották a leplet. Az Xperia Z5-öt tekinthetjük az Xperia Z3+ utódjának, míg az Xperia Z3 Compact modellt a Z5 Compact váltja. Míg az Xperia Z5-ös egy  5,2″-es, FullHD felbontású megjelenítőt kapott, addig a Z5 Compactot egy 4,6″-es, 720p felbontású egységgel szerelték fel. Mindkét képernyő IPS technológiát használ, a kristálytiszta képért pedig megkapták a Sony TRILUMINOUS és X-reality technológiáját.

07. Xperia_Z5_MDR_NC750

Mindkét, Android 5.1 Lollipoppot futtató telefon burkolata a Qualcomm Snapdragon 810-es lapkakészletét rejti, négy 1.5 GHz-es Cortex-A53 maggal és négy 2 GHz-es Cortex-A57 maggal. Az Xperia Z5-ben 3 GB RAM található, míg a Compact verzióban be kell érnünk 2 GB-tal. Megegyezik a beépített, 32 GB-os, microSD segítségével bővíthető memória mérete is, igaz a Sony a Z5 Compact esetén egyes piacokon megfelezi ezt és 16 GB-os alapverzióban is kínálja az újdonságot.

01. Xperia_Z5_Colour_Range

Akárcsak a Z5 Premium, a Z5 és a Z5 Compact is egy 23 megapixeles, 1/2.3″-es Exmor RS szenzorral  szerelt kamerát kapott, 4K felvételi lehetőséggel. A víz és porálló készülékek rendelkeznek ujjlenyomat-olvasóval is, ez az oldalsó, aluminiumból készült keretre került. Az alig 7,5 mm vékony Xperia Z5 burkolata alá egy  2,900mAh-es akkumulátor került, ezzel a Sony szerint legalább két napig működik a 154 gramm súlyú készülék. A 138 grammos, 2700 mAh-es akkumulátorral piacra kerülő Compact kiadás már 8,7 mm-es vastagsággal rendelkezik.

18. Z5c_white_group-2

Mindkét készülék októberben kerül piacra, fekete, fehér, zöld, arany, illetve a Z5 Compact esetén különleges, sárga és korall színekben. Az árakról egyelőre nem árult el információt a Sony.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés