Connect with us

technokrata

A magyarok már a COVID-19 előtt is magányosak voltak

covid-19

LifeStyle

A magyarok már a COVID-19 előtt is magányosak voltak

A magyarok már a COVID-19 előtt is magányosak voltak

A magyarok 52%-a magányosnak érezte magát a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok bevezetése előtt is

Új kutatások eredményei szerint a magyarok már jóval a COVID-19 világjárvány által okozott lezárási intézkedések hatályba lépése előtt is szenvedtek a magánytól. A Kaspersky megbízásából készült tanulmányból kiderül, hogy a magyarok több mint fele (52%), akik a világjárvány során magányosnak érezték magukat, valójában kevésbé magányosnak, vagy éppen ugyanúgy érezték magukat, mint a járvány előtt. A kutatásból az is kiderült, hogy a társadalmi távolságtartás idején a magyarok a technológia segítségével maradtak kapcsolatban a szeretteikkel, ezáltal pedig kevésbé érezték magukat magányosnak ebben a nehéz időszakban.

Ahogy az emberek egyre inkább arra kényszerültek, hogy otthon töltsék idejük jelentős részét a társadalmi távolságtartás jegyében, úgy növekedett meg a technológiától való függőségük. A magyarok közel háromnegyede (68%) állította, hogy a technológiának köszönhetően tudott kapcsolatban maradni a távol élő barátaival és családtagjaival.

A magyar válaszadók 58%-a, akik arról számoltak, állandóan magányosnak érzik magukat, szeretnék jobban ismerni és használni a technológiát, ugyanakkor a megkérdezettek 29%-a egyetért azzal, hogy sokkal egyszerűbben boldogul a technológia területén, mint a koronavírus-járvány előtt.

Kathleen Saxton, pszichoterapeuta, a Psyched alapítója úgy véli, hogy bár a technológia segíti az embereket a világjárvány idején, mégis a magány a legnagyobb járvány, amely sokáig fennmarad a jelenlegi válság után is.

„Noha az utóbbi néhány évben néha elvakított minket a rengeteg lehetőség, amelyet a technológia kínál, azt biztosan állíthatjuk, hogy az elmúlt hónapokban különösen hálásak voltunk ezekért a lehetőségekért. Annak ellenére, hogy a technológia soha nem helyettesítheti az emberi kapcsolatokat, valamilyen módon segített megküzdeni azzal a magánnyal, amellyel mindenkinek szembe kellett néznie ezekben a viharos időkben. Lehet, hogy jönnek a robotok – de talán pozitív ajándékokat hordoznak.”

A COVID-19 okozta izoláció tovább befolyásolta az emberek mentális egészségét, még nagyobb súlyt helyezve a társadalom minden területére. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok 52%-a magányosnak érezte magát a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok bevezetése előtt is.

Talán meglepő az is, hogy a korcsoportok között a Z és Y generáció bizonyult a leginkább magányosnak. Az eredmények azt mutatták, hogy ezeknek a fiataloknak a 64%-a legalább egyszer magányosnak érezte magát 2020 áprilisában vagy májusában, szemben a baby boomer generációval, akikre ez csak 38%-ban volt jellemző

Bár a technológia egyértelműen hasznosnak bizonyul, nem mindenki rendelkezik olyan technológiai hozzáértéssel, mint szeretne. A magyarok több mint fele (58%), akik azt állítják, hogy mindig magányosak, vágynak arra, hogy magabiztosabban használják a technológiát, mivel ez segítené őket a magánnyal való megküzdésben.

„Nem hiszem, hogy láttunk volna példát arra, hogy ilyen rövid alatt tömegesen kezdjenek el az emberek technológiát használni. A technológia általában fokozatosan szövődik be az életünkbe, de a jelenlegi helyzet arra kényszerítette az embereket, akik korábban féltek a technológiától, hogy használják azt. Néhány szolgáltatás, például a videohívás vagy az online bevásárlás, amelyet alkalmanként használtak, most elengedhetetlenné vált. Bár nagyszerű hír, hogy azok, akik korábban féltek bizonyos technológiáktól és elutasították azokat, most már részesülnek az előnyökben, de fontos szem előtt tartani, hogy az emberek tudatossága és hozzáállása az online kockázatokhoz jóval elmarad a technológiák használatának megértésétől. Gondoskodnunk kell arról, hogy kapcsolatban maradjunk egymással, de arról is, hogy ezt minden esetben biztonságosan tegyük. Biztonságos használata esetén a rendelkezésünkre álló online és digitális eszközök nagyszerű megoldást kínálhatnak a magánnyal való megküzdésben”

– nyilatkozta David Emm, a Kaspersky biztonsági kutatója.

„Szerencsések vagyunk, hogy ebben az időszakban kapcsolatban tudunk maradni online, és valószínűleg továbbra is fennmaradnak ezek a szokások, még ha a fennmaradó társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedések meg is szűnnek. Fontos, hogy a kezdetektől kezdve biztonságos online szokásokat hozzunk létre, hogy és megbizonyosodjunk arról, hogy nem esünk a kiberbűnözés áldozatává, amikor ilyen mértékben függünk a technológia használatától.”

A Kaspersky legfrissebb kutatásainak további eredményei megtalálhatók a teljes Find Your Tribe jelentésben online.

Mivel a technológia olyan fontos hatással van a magányos emberek segítségére, Kaspersky lépéseket tesz annak érdekében, hogy az emberek biztonságban maradjanak az interneten – különösen a folyamatban lévő világjárvány idején. Az információk, ideértve az okostelefonok védelmével és a digitális élet biztonságával kapcsolatos útmutatásokat, a vállalat blogján keresztül érhetők el.

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin