Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Dension iPhone Cardock – iDrive mindenkinek!

Kütyük

Teszt: Dension iPhone Cardock – iDrive mindenkinek!

Mostanában meglehetősen sok időt töltünk azzal, hogy olyasvalakit kérjünk fel egy-egy termék tesztelésére, aki megfelelőképpen rajong az adott márkáért, illetve kütyüért. Konrád lett a Dension iPhone Cardock tesztelője, aki – kicsi a világ – történetesen a gyártó számára készült iPhone alkalmazás designját is készítette.

– Amikor kézhez kaptam a kütyüt, az első benyomásom az volt, hogy nagyon masszív anyagból készült. A második dolog, aminek megörültem, az a felfogatás volt, ugyanis kompatibilis a saját xTand iPhone tartómmal, így csak az adaptert kellett kicserélnem. –

Felszerelés

– A kábelek jó hosszúságúak így hátulra az utas oldalon lévő szivargyújtóba is be tudtam dugni a töltőt úgy hogy szinte láthatatlanul az anyósülés mellett el tudtam vezetni a kábelt, ami egyáltalán nem feszült (még volt benne 30-40 centi) tehát nem zavar a szivargyújtónál a csatlakozó elöl. Egy napelem mondjuk nem esne rosszul a hátuljára, de így is közel tökéletes. –

– A tartóba belepróbáltam a családi 4S-t és a 3G-t is tökéletesen passzolt mind a kettő, a 4S még tokkal is belefért, ugyan kicsit nehezen jött ki belőle, de nem volt vészes. –

– Mikor az iPhone-omat beletettem, az első dolga volt jelezni, hogy nincs installálva a megfelelő alkalmazás (Dension car dock). For the record, ennek az alkalmazásnak a designját én csináltam tavaly, ez volt az első iOS app design, aminek a fejlesztésében részt vettem. –

A szoftver

A Dension Car dock tulajdonképpen egy olyan szoftver, ami összegyűjti és egyben, könnyen elérhetően kínálja azon funkciókat, melyeket az autóban szoktunk használni. Ilyen a tárcsázás, zenehallgatás és a navigáció. Mindegyik  menüpont érintése vibráltatja a telefont, ezt szerencsére ki lehet kapcsolni a beállításokban. A zenelejátszó jópofa, de használhatóságában nem igazán közelíti meg az iPhone gyáriját és sajnos ez így van a térképpel is: nincs útvonaltervezés, csak az aktuális pozíciót mutatja a telefon.

A PRO verzió megvásárlásával azonban fel tudjuk turbózni a navit is: a Find My Car opció igénybevételével meg tudjuk találni az autónkat a benne lévő dokkolóval, illetve nekünk tetsző témákat és FM rádiót is tudunk használni a fizetős app megvásárlása után.

Összegezve

Az eszköz egyébként nekem bejött, annak ellenére, hogy nehezen találtam meg benne az FM transmittert és a saját hangszórós kihangosítást, ami egyébként a készülék fő előnye. A kütyü nagyon kényelmes, hogy nem kell külön bedugdosni mindent hanem csak berakom az iPhone-t a dokkba és már indulhatok is, nem beszélve a remek hangminőségről. A saját hangszórós kihangosítás egyébként kétféleképpen történhet, vagy Bluetooth-osan összepárosítva a dokkolóval, az FM transmitteren a rádió hangszóróján keresztül, vagy pedig a készülék saját hangszórójával: a dokkoló úgy van kialakítva, hogy az iPhone hangszóróját fizikailag egy tölcsérbe tereli, ezzel garantálva a hozzánk elérkező hang erősségét és minőségét.

Mivel csak adaptert cseréltem, a konzol már megvolt, azt alaposabban kiteszteltem régen. A tappancs az egyik legjobb, terepen sem dobta le a telót még anno a terepjáróval, pedig megrángattam rendesen. És a kétoldali ragasztós megoldás is nagyon jó (minőségi az anyag), napjaink egyik legjobb konzol rendszere a just mobile-os, amit hál’isten a Dension is megörökölt.

Az eszköz egyetlen hátránya talán az, ami az előnye is, hogy nagyon fogja a telefont így picit macerás kivenni, ha lenne egy kioldó gomb például, az menő lenne. Máskülönben autós zenehallgatásra és telefonálásra kiváló választás.

A Dension Car Dock tartozékot a Concorde Telecom-tól kaptuk kipróbálásra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés