Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjárta az álláskeresés poklát Ráskó Eszter

Ráskó Eszter

Dotkom

Megjárta az álláskeresés poklát Ráskó Eszter

Megjárta az álláskeresés poklát Ráskó Eszter

Habár pszichológusi végzettsége is van Ráskó Eszternek, a Dumaszínház stand up-osának, álláskereső élményeit és munkahelyi tapasztalatait leginkább a HR világából gyűjtötte össze az elmúlt évek során. A Cégek Éjszakája egyik arca úgy látja: a humor és a kötetlen hangulat egy munkahelyen fontosabb, mint bármelyik Cafeteria.

Pályája kezdetén gyakornoki pozícióra jelentkezett egy céghez, az állásinterjúra három órát várt, mint mondja, teljesen feleslegesen.

„Végig az volt bennem, hogy felállok és hazamegyek, de arra is gondoltam, hogy a kitartásomat tesztelik. A rossz hangulatú interjú mindössze 15 percig tartott, felvettek, de életem legrosszabb munkahelyi élménye maradt.”

Ráskó Eszter nem szívesen emlékszik vissza arra a több körös interjúztatásra sem, aminek a végén egy komplett HR-stratégiát tett le az asztalra, négy igazgatóval találkozott, és amikor már úgy tűnt, mindenben megállapodtak és fel is vették, a megbeszélt fizetés töredékét ajánlották fel.

„Épp akkor négy másik helyre is felvettek volna, amelyeket emiatt az egy miatt visszamondtam. Öt munkahely közül estem a padlóra”

– meséli most már nevetve.

A humorista sokáig keresgélt, de végül megtalálta azt a munkahelyet, ahonnan stand up-os sikerei miatt sem állt fel, szülni is innen ment el.

„Az állásinterjún úgy éreztem, hazaérkeztem. Itt partnert kerestek, nem pedig egy arc nélküli beosztottat. Tele van az iroda jókedvvel és humorral, ami nekem nagyon fontos. A befogadó baráti közeg többet ér, mint a Cafeteria.”

Ráskó Eszter szerint, ha egy állásinterjú nem más, mint egy izzasztó a beszélgetés, az mindig legyen gyanús!

„A Cégek Éjszakája éppen arról szól, hogy laza, kötetlen formában ismerkedhetnek egymással a munkaerőpiac szereplői. HR-esként is úgy látom, így sokkal könnyebb egymásra találnia cégnek és embernek. Ezen az eseményen informális keretek között még körbe is nézhetünk a cégeknél. Én egyszer elkövettem azt a hibát, hogy nem mértem fel előzetesen a környezetet. Az első napomon derült ki, hogy egy sötét, linóleumos „kaptárban” kell töltenem a mindennapjaimat ötven másik nő között. Az asztalomra egy darab fotót tehettem ki, nehéz volt megállni, hogy ez ne Kim Dzsonguné legyen”

– mesélte el Ráskó Eszter.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés