Connect with us
Hirdetés

technokrata

Hagyomány és újítás a pezsgő világában

Virginie Taittinger pezsgő

LifeStyle

Hagyomány és újítás a pezsgő világában

Hagyomány és újítás a pezsgő világában

Virginie Taittinger 2006-ban saját pezsgőházat alapított. Ő Claude Taittinger és Catherine de Suarez d’Aulan lánya. Mindkettejük neve egybeforrt egy-egy neves pezsgőházzal, így nem volt meglepő, hogy lányuk, Virginie is a nyomdokaikba fog lépni, és a pezsgőkészítés mesterévé válik.

Múlt és jelen egybeforr

Virginie Taittinger 21 évig dolgozott a Champagne Taittinger-nél, mielőtt megalapította saját házát, a VIRGINIE T. Pezsgőházat, ami régi vágya volt már, hiszen a család 160 éves pezsgőkészítési múltja szinte determinálta erre. Hazánkban a ház csodálatos pezsgőit a Borsuttogó kínálatában érjük el.

Miután édesapja megtanította neki megérteni és szeretni a pezsgőt, fiával, Ferdinanddal kezdett el készíteni különleges, izgalmas, új cuvée-ket, amivel célja az új generáció figyelmének megragadása, azoké, akik nem tudnak modernitás nélkül létezni. Pezsgőiben egybeforr a múlt hagyománya és a jelen újítás iránti vágya, mely a pezsgőkészítés technológiájában is megjelenik.

Minőség mindenek felett

A hosszú érlelésű pezsgők készítésére specializálódtak, és ennek a nemes italnak a készítésekor mindvégig a minőségre koncentrálnak. Éppen ezért előfordul, hogy némely évjárat nem kapható a kínálatukban, mivel céljuk nem az, hogy standardizált italokat készítsenek. Ugyanezen okból kifolyólag a mennyiség sem elsődleges szempont a munkájuk során, sőt! Jellemzően kevesebb, mint 80 000 palack pezsgőt készítenek évente.

A magas minőség alapkövetelmény. Verzy-ben található szőlőültetvényeik Grand Cru minősítéssel rendelkeznek. Tevékenységük során nem feledkeznek meg a környezetre gyakorolt hatásokról sem, így a szőlőtermesztést és a munkafolyamat egyéb állomásait is kiemelt jelentőségű kérdésként kezelik. Az ültetvényeket folyamatosan fejlesztik, hogy növeljék a biodiverzitást, és elérjék a HVE (azaz magas környezeti értékű) átalakítást.

Misszió

Ugyanakkor fontos számukra, hogy fogyasztóikat évről évre újdonsággal lepjék meg. Az innováció jegyében születnek a nagyszerű házasítások, aminek eredményeképp közel húszféle különböző pezsgővel rendelkeznek.

A VIRGINIE T. Pezsgőház küldetésének érzi, hogy megmutassa, nem csupán egyfajta pezsgő létezik, hanem ez az ital tud nagyon is sokféle lenni.

Amikor a különféle borokat házasítják, kreativitásuknak teljesen szabad utat engednek, így a lehetőségek száma bármekkora lehet. Ez a sokszínűség, és az elért nemzetközi elismerések lehetővé teszik azt, hogy személyre szabott pezsgőket is készítsenek akár más exkluzív pezsgőházakkal is.

Stílusuk folyamatos átalakuláson megy keresztül, az újítás folyamatosan jelen van működésük közben. Mindez mégis úgy történik, hogy hűek maradnak a pezsgőkészítés hagyományaihoz, és az alapvető érték mindig ugyanaz marad. Számukra a legfontosabb a pezsgő élvezete. Munkájuk minden apró mozzanata erről a célről szól, ez köszön vissza minden korty pezsgőben is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés