Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komplex védelem a cserélhető adathordozók okozta problémákra

Dotkom

Komplex védelem a cserélhető adathordozók okozta problémákra

Websense nemrégiben jelentette be a Websense Client Policy Manager (CPM) és a Websense Web Security Suite – Lockdown Edition legújabb verzióinak forgalomba hozatalát, melyek biztonságot nyújtanak az alkalmazottak számára a hordozható eszközök használata során, mind a céges adatok exportálásakor, mind pedig a rosszindulatú mobilkódokkal fertőzött fájlok esetleges letöltésekor.

Az iparágban elsőként a CPM legújabb verziója lehetővé teszi a cégek számára, hogy letiltsák a cserélhető média, mint például flash meghajtók, CD/DVD írók, floppy meghajtók, és külső merevlemezek használatát a munkaállomásokon. Ha ezeket az eszközöket nem kezeljük, a cserélhető adathordozók segítségével bizalmas céges adatokat lehet titokban ellopni, illetve rosszindulatú mobilkódok is bejuthatnak a cég hálózatába.

Egy nemrégiben készült Websense felmérésben az informatikai menedzserek 65%-a állította, hogy az alkalmazottak használnak eltávolítható adathordozó eszközöket, például USB meghajtókat, hogy adatokat másoljanak közvetlenül a cég hálózatából. A cég biztonsága szenvedhet kárt, hogyha az alkalmazottak az USB meghajtókat fertőzött otthoni számítógépekhez csatlakoztatják, vagy ha rosszindulatú kódokat tartalmazó fájlokat töltenek fel a hordozható eszközre és azokat később visszatöltik a cég hálózatára, ezzel lehetővé téve, hogy a rosszindulatú mobilkódok a cég hálózatában terjedjenek. A CPM megszünteti a fertőzés veszélyét azzal, hogy lehetővé teszi a cégek számára szigorú házirend kialakítását a hordozható eszközök használatával kapcsolatban, többek között a teljes letiltást is lehetővé téve.

A CPM rugalmas, központosított házirend kialakítást tesz lehetővé a különböző alkalmazás kategóriákban, illetve akár az egyes alkalmazások szintjén is. A Websense címtár integrációja során a különböző házirendeket csoportszinten vagy egyéni igényekhez mérten is lehet alkalmazni, ezzel biztosítva, hogy az asztali számítógépek megfelelő védettséget élveznek és megfelelnek a céges elvárásoknak.

„Bár az USB meghajtók nagyon kényelmes és népszerű eszközök, a hálózatokat kitehetik a rosszindulatú kódok és vírusok támadásának, illetve lehetővé teszik bizalmas információk kiszivárgását” – mondta el Leo Cole, a Websense alelnöke. „A Websense ügyfelei számára erős és hatékony megoldást kínál cégük megvédésére a cserélhető adathordozók által okozott egyre növekvő károk ellen” — tette hozzá.

A Websense Web Security Suite – Lockdown Edition verziója egy olyan megoldás, amely kémprogramok ellen nyújt védelmet és blokkolja a rosszindulatú programkódok és más webalapú fenyegetések hozzáférését, illetve megelőzi a kémprogramok és keyloggerek által ellopott adatok eljutását a rosszindulatú támadóhoz. Ezenkívül megakadályozza az illetéktelen alkalmazások, mint például rosszindulatú programok, P2P fájlcserélő alkalmazások, hekker eszközök futtatását az alkalmazottak asztali számítógépein. A Websense WSS – Lockdown Edition verziója megerősített végfelhasználói védelmet nyújt a mobil számítástechnikában és megvédi az alkalmazottakat a jelszóhalászoktól és ellenőrzi az azonnali üzenetküldést (Messenger, ICQ stb.) is.

A jelenlegi CPM és Websense WSS — Lockdown Edition felhasználók ingyenesen letölthetik a legfrissebb verziót, hogy részesüljenek az új, termékfejlesztés nyújtotta előnyökből. A főbb jellemzők és előnyök az alábbiak:
o Websense Remowable Media Lockdown – lehetővé teszi a rendszergazdák számára a flash meghajtók, CD/DVD írók, floppy meghajtók, és külső merevlemezek használatának megakadályozását a munkaállomásokon. A cégek blokkolhatják az írható médiát is a cég biztonsági szabályzatának megfelelően.
o Websense Network Lockdown – a különböző, alkalmazási kategóriánként változó portok és protokollok esetében az alkalmazások hálózati hozzáférésének blokkolásával, megelőző védelmet biztosít az ismert és ismeretlen biztonsági fenyegetések ellen.
o Websense Application Lockdown – csak az engedélyezett alkalmazások futtatását engedélyezi a céges számítógépeken és szervereken, így megakadályozva, hogy potenciálisan rosszindulatú alkalmazások fussanak. Felismeri és elemzi a munkaállomásokon jelentkező biztonsági fenyegetéseket illetve az alkalmazások aktivitását.
o Websense Express Lockdown – lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy gyorsan reagáljanak új alkalmazások megjelenésére, ezzel meggátolva a támadásokat a trójai falovak, férgek, keyloggerek és más rosszindulatú kódok által. (Az Application Lockdown-nal ellentétben az Express Lockdown-hoz nem szükséges a gépek leltára sem.)
o Websense web-alapú fenyegetettség mérséklés – a legnagyobb biztonságot nyújtja a web-alapú fenyegetések, köztük a keyloggerek, kémprogramok, trójai falovak, BOT-ok, szkriptek, és ActiveX programok ellen egy átfogó, a rosszindulatú web-alapú alkalmazásokat magában foglaló adatbázis segítségével.

Ezenkívül a CPM-be és a Web Security Suite-Lockdown Edition verziójába épített jelentés-készítő eszköztár és a valós idejű elemzőprogram segítséget nyújt a potenciális problémák felismerésében. Ezt az információt felhasználva az informatikai vezetők finomíthatják az internet-használati házirendet, hogy hatékonyan csökkenthessék az alkalmazottak internet-használatából eredő veszélyeket a cégnél. A Websense jelentéskészítő és riasztás-kezelő eszköztára alkalmas a jogszabályoknak való megfelelőség kezelésére is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés