Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 ezer forint a biztonságunk ára

Dotkom

10 ezer forint a biztonságunk ára

50 dollárt kér el évente a Microsoft a Windows Onecare-ért, mellyel komplett, a lehető legkönnyebben használható rendszervédelmi szolgáltatást nyújt az internetezőknek.

Kezdjük mindjárt a legfontosabbal: Redmond bejelentette, hogy júniusban válik előfizethetővé a Windows Onecare, egy évre mintegy 50 dolláros áron. Ezért az összegért a Microsoft három PC biztonságának fokozását ígéri. Dennis Bonsall, a Windows Onecare Live igazgatója elárulta, hogy több fronton is igyekeznek megnyerni a felhasználókat: egyrészt egy 90 napos ingyenes tesztidőszakot kínálnak a leendő ügyfeleknek, másrészt komoly tárgyalásokat folytatnak a PC-gyártókkal, hogy azok számítógépeikre előre telepítsék a Windows Onecare-t. Maga a szoftver csak és kizárólag olyan Windows XP-ken lesz futtatható, amelyek már rendelkeznek az operációs rendszer második javítócsomagjával, az SP2-vel.

Windows Onecare
Az előfizetői rendszeren alapuló lehetőség azon felhasználók számára jelenthet segítséget, akik nem igazán értenek a biztonsági rések befoltozásához, a vírusok és spyware-ek blokkolásához, eltávolításához, vagy egyszerűen csak nem akarnak foglalkozni a PC szoftveres karbantartásával. Számukra hozta létre a Windows Onecare-t a Microsoft. A Microsoft olyan, már létező eszközökre (kivéve talán az antivírus megoldást) alapozza a Windows Onecare-t, mint például saját antispyware alkalmazása, az operációs rendszer alapvető PC menedzser funkciói stb. Ezenfelül egy be- és kimenő forgalmat is szűrni képes tűzfal megfelelő bekonfigurálása is hozzátartozik a szolgáltatáshoz. Az olyan automatikus PC-menedzsment eszközök futtatása is megtalálható a csomagban, mint a lemez töredezettség-mentesítés, az állományjavítás illetve a kritikus file-ok ütemezett adatmentése.

Kőkemény árpolitikát folytat a Microsoft, hiszen az 50 dolláros ár igencsak alávág a konkurenciának. A Symantec és a McAfee – Redmond legfőbb ellenfelei ezen a piacon – hasonló, három felhasználós licenceket 120 és 140 dolláros ár között kínálnak. Igaz, ezt árengedmények nélkül kell érteni, márpedig mindkét fejlesztő gyakran ad kedvezményeket otthoni termékeire. Amivel szintén a két rivális alá tesz Bill Gates cége, az az, hogy a terméktámogatást, mely szintén a csomag része, további költségek nélkül nyújtja a felhasználóknak. Legyen akár e-mail, akár online chat vagy telefon, nem kell fizetni a konzultációért, hangoztatta a Microsoft, míg a Symantec-nél és a McAfee-nél ez többnyire másként van.

Genesis
A fentiek ismeretében meglehetősen nagy hátránnyal indulhat a Symantec hasonló feladatot ellátó szolgáltatása, az egyelőre Genesis kódnéven futó megoldás, mely a vállalat jelenlegi biztonsági, PC teljesítményt optimalizáló és backup szoftvereinek integrálásából fog megszületni – valamikor szeptember végén. Védelmet fog kínálni a vírusok, a spam, a spyware-ek és a phishing próbálkozások ellen, illetve a tűzfal és a behatolásmegelőző technológiák segítségével meg tudja állítani a hackertámadásokat. Online és offline backup funkciókat egyaránt kínálni fog, valamint a korábban már említett PC teljesítmény optimalizáló és karbantartó eszközökkel válik teljessé a szolgáltatáspaletta. Mindezek tetejébe új kezelői felület fogja várni az előfizetőket, illetve beépített technikai support áll majd a leendő ügyfelek rendelkezésére.

Azt azonban nem árulták el, hogy ez milyen anyagi „megterhelést” jelent majd a felhasználóra nézve, és ez nem is meglepő. Úgy kell ugyanis kialakítani a szolgáltatás díját, hogy az versenyképes alternatívát nyújtson a Windows Onecare-rel szemben, ugyanakkor ne menjen a dobozos termékek eladásainak rovására. Vagy legalább ellensúlyozza ezt a trendet, hiszen a Symantec már korábban is sejtetni engedte, hogy szerinte a jövőben a szoftvervásárlások mellett komoly tényezővé válik a szolgáltatásvásárlás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés