Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hiba a Photoshopban (is)

Dotkom

Biztonsági hiba a Photoshopban (is)

Az Adobe Systems néhány patch formájában kíván megoldást nyújtani a veszélyhelyzetre.

Operációs rendszerek tekintetében már megszokhattuk a gyakori biztonsági frissítést – például a Microsoft majdnem minden hónapban kiad néhány javítást a Windows-hoz. Az Adobe szoftverei azonban többnyire nem szoktak biztonsági kockázatot jelenteni, ám a minap mégis kiderült: valami nincs rendben.

A fontos (a dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia szerint kevéssé kritikus) besorolást kapott hiba távolról való kód futtatására nyújt lehetőséget, bizonyos körülmények között. Amennyiben a támadó sikerrel jár, és bejut a sebezhető rendszerbe, akkor lehetősége nyílik a programfile-ok ártalmas kódokkal való felülírására, adatok írására, olvasására vagy törlésére; olvasható az Adobe oldalán.

Érdemes tehát feltelepíteni a javításokat, melyek a jövőben a Microsoft patch-politikájához hasonlóan, ciklikusan fognak majd megjelenni, mondta a cég egyik szóvivője az Eweek magazinnak. A Mac-es és a Windows-os felhasználók egyaránt érintettek; akik rendelkeznek az Adobe Creative Suite 2-vel, a Photoshop CS2-vel vagy az Adobe Illustrator CS2-es változatával, azok számára javallott felkeresni az alábbi linket, és letölteni, majd installálni a frissítéseket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés