Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több kategóriában is listavezető az Oracle 10g alkalmazásszervere

Laptop

Több kategóriában is listavezető az Oracle 10g alkalmazásszervere

Előkelő helyezések a Forrester Research független piackutató cég alkalmazás-kiszolgálói platformokat értékelő TechRankings listáján.

Az Oracle Application Server 10g Enterprise Edition terméke a Forrester Research újonnan létrehozott, az alkalmazás-kiszolgálói platformokat értékelő TechRankings 2004. júliusi listájának hét kategóriája közül négyben az első helyen végzett. Az öt vizsgált piacvezető termék között az Oracle Application Server 10g a „megbízhatóság és rendelkezésre állás”, az „adminisztráció és felügyelet”, a „szabványok és együttműködtethetőség” illetve a „költség” kategóriákban végzett az élen.

A Forrester Research a független laboratóriumaiban folyó munka és a gyártók kutatásai alapján körülbelül 300 kritériumot dolgozott ki a különböző alkalmazás-kiszolgálói platformok értékelésére. A szempontok kiterjednek azokra az alkalmazás-kiszolgálói, integrációs kiszolgálói és portálkiszolgálói funkciókra is, amelyek egységes architektúrát képezve leegyszerűsítik az összetett alkalmazások fejlesztését, rendszerbe állítását és felügyeletét.

„A termék az Oracle köztesszoftver-csomagjaként már jól ismert. Meglepő volt azonban, milyen sokat fejlődött az Oracle megoldása az alkalmazás-kiszolgáló, a portálkiszolgáló és az integrációs kiszolgáló egységes platformmá alakítása terén. Az Oracle Application Server 10g adminisztrációja és felügyelete ugyancsak fejlett, és a Collaxa cég felvásárlása révén az Oracle egy vezető BPM-eszköz és -platform birtokába is jutott.” – állítja a Forrester (forrás: Az Oracle Application Server 10g Enterprise Edition termékre vonatkozó összesített eredmények, 2004. július).

Oracle Application Server 10g

Az Oracle Application Server 10g, a világon a leggyorsabb piaci növekedést felmutató alkalmazás-kiszolgálója az első olyan – szolgáltatásorientált architektúrára (Service Oriented Architecture, SOA) és számítóhálós működésre alkalmas – alkalmazás-kiszolgáló, amely integrált, szabványokon alapuló szoftverplatformmal segíti a különböző méretű vállalkozásokat a változó üzleti követelményekhez való gyors alkalmazkodásban. Az Oracle Application Server 10g egy csomagba integrálja a J2EE és a számítóhálózatok (grid computing) teljes körű támogatását, a nagyvállalati portálszoftvert, a nagysebességű gyorsítótárazást, az operatív üzleti adatelemzéshez szükséges business intelligence eszközöket, a gyors alkalmazásfejlesztési környezetet, az alkalmazások és üzleti folyamatok integrációját, a vezeték nélküli szolgáltatásokat, a webszolgáltatásokat és az egyéb funkciókat. Az Oracle Application Server 10g a vállalati számítóhálózatokra optimalizált megoldás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés