Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen sem jön majd velünk szembe

Nincs kategorizálva

Ilyen sem jön majd velünk szembe

A Ferrari zászlóshajójának új kiadásából alig 10 példány készül.

A bemutató óta a hullámok lecsendesedtek és meglehetősen kevés új információ érkezik a Ferrari szuperautójának háza tájáról. Pedig egyes források szerint már javában készül a LaFerrari Spider, amely minden eddiginél drágább és ritkább lehet.

1107_laferrari_spider

Az internet egyes szegleteiben már azt az információt rebesgetik, hogy mindössze 10 példányban lát napvilágot a tető nélküli LaFerrari. Az erősen limitált széria pedig erősen felfelé ívelő árcédulával érkezhet: alsó hangon félmilliárd forintos induló költségre számíthatunk, de a kereslet függvényében még az is előfordulhat, hogy a legjobban személyre szabott példányért egymilliárdos vagyont fizetnek be.

A Ferrari kitartóan hallgat az újdonságról, így egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy kivehető teteje lesz, ami két panelből áll, a felfelé nyíló ajtókat pedig hagyományosra cserélik a mérnökök.

S hogy mire képes a hagyományos verzió? Olvassák el az alábbiakban beszámolónkat egyenesen a genfi premierről:

Ezekben a percekben a Ferrari standján hatalmas a tömeg, hiszen épp most hullt le a lepel a maranellóiak legújabb jubileumi modelljéről, ami minden előzetes információ ellenére a LaFerrari nevet kapta a keresztségben. Luca di Montezemolo nem sokat fukarkodott a jelzőkkel, egész egyszerűen kijelentette, hogy ez az autó “tökéletes”.

A szakembernek persze a márka múltjának ismerete nélkül is lehetne hinni, de a típus hivatalos weboldalán is annyi műszaki információ került publikálásra, hogy azt „Az Emberiség krónikájának”terjedelmében is fel lehetne dolgozni, s akkor még mindig csak egy kis betekintést nyerhetnénk az újdonság konstrukciós bravúrjaiba. Első pillantásra annyi bizonyos, hogy hiába kapott a friss modell hibrid hajtásláncot, attól még ízig-vérig Ferrari maradt.

a_Ferrari-La-Ferrari-6_medium

Hogy állításunk ne csak holmi üres marketingszövegnek tűnjön, érdemes a lemezek alá pillantani, ahol a 9250-es fordulatig is elpörgő 6,3 literes V12-es szívómotor láttán már önmagában is könnybe lábadnak a szemeink, pedig a benzines erőforrás 800 lóerős teljesítményéhez az elektromotornak köszönhetően további 163 erőtől duzzadó paripa csatlakozik. A hátsó tengely javára 41-59 %-os tömegelosztású autó rugalmasságának jót tesz majd a villanyos egység nyomatéktartó jelleggörbéje is, igaz, egyelőre csak annyit tudni, hogy a belsőégésű blokk által szavatolt 700 Nm-es értékhez előbbi több mint 200 Nm-t tesz hozzá.

A menetteljesítmények már némileg árulkodóbbak, hiszen a százas sprint szintideje 3 másodpercen belülre húzódik, de éppenséggel nem egészen 7 (!) szekundum elteltével már kétszázzal is száguldhatunk a horizont felé. A végsebesség nagyobb 350 km/óránál, sőt, a LaFerrari a házi Fiorano tesztpályán öt másodpercet pirított az Enzóra, és kettőt az aktuális csúcsmodell F12 Berlinettára.

a_Ferrari-La-Ferrari-4_medium

Az újdonságból jubileumi modellként a szokásoknak megfelelően mindössze 499 darab készül, de akinek van nagyságrendileg 300 millió mellőzhető forintja, egy percig se teketóriázzon a megrendeléssel, mert a készletnek gyorsan lába kél, miközben egy limitált szériás Ferrarinál gyorsabban jövedelmező beruházás pillanatnyilag nem létezik, s akkor a birtoklás néhány évének élményfaktoráról még nem is szóltunk.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés