Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy új anyag forradalmasítja az akkumulátorainkat?

Kütyük

Egy új anyag forradalmasítja az akkumulátorainkat?

A grafénnal készülő akkumulátorok tovább bírják és gyorsabban feltölthetőek. Kínában már be is mutattak egy prototípust!

Hiába fejlődnek a telefonok, az akkumulátor-technológiák az elmúlt években sem javultak számottevően, ennek köszönhetően pedig a néhány évvel ezelőtti, több napos üzemidőről mostanra eljutottunk a legfeljebb egy napig. Ez érthető módon sok felhasználónak nem tetszik, ezért már több kutatás is folyik a témában, amelyek valamilyen formában megreformálnák a készülékeink egyik legfontosabb részét.

Graphene sheet model , 3d illustration

Most a kínai Dongxu Optoelectronics mutatott be egy olyan akkumulátorcsomagot, amely 13-15 perc alatt teljesen feltölthető, ezt a strapát pedig 3500 alkalommal elviseli anélkül, hogy csökkenne a kapacitása. Ez a grafénnak köszönhető, a csodaanyagként is számon tartott a matéria ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy az akkumulátorok hatékonyságát megnövelje.

grafen2

A Dongxu Optoelectronics képviselői úgy nyilatkoztak, hogy a G-Kingnek nevezett akkumulátoruk várhatóan az év végén jelenhet meg a piacon, azaz leghamarabb ekkor ismerkedhetünk meg egy ilyen technológiával szerelt telefonnal.

Forrás: PC World 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés