Connect with us

Hirdetés

technokrata

Árvíz, tűzvész, vihar, betörés iPaden!

Dotkom

Árvíz, tűzvész, vihar, betörés iPaden!

Az ARworks kiterjesztett valóságú applikációja (Augmented Reality) megmutatja, milyen potenciális veszélyei vannak egy lakásnak.

Az Erzsébet téri Aquarium felett felépített, teljesen berendezett házban, a látogatók megélhették, milyen kisebb-nagyobb veszélyek leselkednek ránk otthonunkban. Érkezéskor egy iPad-t kaptak kezükbe, mellyel körbejárva a lakást és annak egyes részeire tartva a tabletet, érdekes, vicces, kedves jeleneteknek lehettek szemtanúi – melyek a valóságban nem, csak az AR segítségével létrehozott, 4. dimenzióban váltak láthatóvá és egy-egy potenciális balesetet mutatott be.

A konyhapulton békésen álldogáló kenyérpirító szikrázik, füstöl és kirepülnek belőle a kenyérszeletek, a tűzhelyen a wokban készülő zöldség lángra kap, az akvárium az úszkáló halakkal darabokra törik, az asztalon álló Ming kori váza sem marad egyben, a fürdőszobában árvíz lesz, melynek csak egy kacsa örül, és ez az a helység ahová átfúr a szomszédék rénszarvasa. Persze külső veszélyek is vannak gazdagon – legyen az a bejárati ajtón besurranó tolvaj vagy a háztető darabokra szaggató szélvihar.

Az AR segítségével mindezeket sikerült olyan módon bemutatni, hogy nem riasztották el a potenciális célcsoportot sokkal inkább egy izgalmas, különlegess élménnyé tették e demonstrációt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés