Connect with us

technokrata

Le a vuvuzelával!

Smart home

Le a vuvuzelával!

A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság idegesítően zümmögő trombitáinak elhalkítására egyénileg is lehetőség van. Feltéve, ha Interneten követjük a meccseket.

Európai focirajongók számára nem kérdés, hogy a dél-afrikai mérkőzések egyik legszokatlanabb jellemzője az úgynevezett vuvuzela. Ez a műanyagból fröccsöntött hangszer önmagában semmi gondot nem okoz (bár hossza miatt ütőfegyverként is használható), ám az általa elérhető hangerősség (közel 130 dB, azaz a fájdalomküszöb) elnyom minden más hangot a stadionban. Erősebb a bíró sípjánál, a rajongásukat hanggal kifejezők szurkolásánál – kvázi egyeduralkodó, ha a nézők java fújja.

South-African-boys-vuvuzela.jpg

Sokan idegesítőnek tartják a méhraj-szerű zümmögést, és ezért vagy lehalkítják a közvetítéseket, vagy inkább nem is nézik. Pedig van megoldás – elsősorban akkor, ha a Világhálón követjük nyomon a meccseket. Különböző szűrőkkel nagymértékben csökkenteni lehet a vuvuzela hangját, ami persze a helyi, a hangszert nem kedvelő szurkolókon nem segít, de az Európában maradtak számára áldás lehet. Már ilyen technológiát alkalmaz a Magyar Televízió is, de több letölthető szűrő közül választhatunk mi magunk is, egyénileg finomhangolva az eredményt.

Érdemes például ezt a német fejlesztést megvizsgálni. A rövid (német nyelvű) ismertető végén bemutatják hatékonyságát, amely meglepően jónak tűnik (legalábbis a vizsgált mintán). A kommentátor hangja hallható marad, miközben a vuvuzelák 200 herzes zümmögését szinte teljesen kiszűri.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő