Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adobe InDesign CS2 – megújult a a szedő- és tervezőprogram

Laptop

Adobe InDesign CS2 – megújult a a szedő- és tervezőprogram

Az önálló szoftveralkalmazásként vagy az Adobe Creative Suite 2 egyik legfontosabb részeként is megvásárolható InDesign CS2 szoftver a tervezők számára egyszerűbbé, gyorsabbá, képlékenyebbé és sokoldalúbbá teszi a szedési munkafolyamatot.

Az InDesign CS2 számos munkafolyamatban javítja a tervezők sebességét és hatékonyságát a sok szöveget tartalmazó könyv, folyóirat- és újságkészítéstől a legmodernebb XML alapú, hordozófüggetlen munkafolyamatokig. A tervezők a termelékenységüket növelhetik és egységesebb terveket készíthetnek a grafika, szöveg és keretszintű tulajdonságok egyszerűen alkalmazható és globálisan frissíthető objektumstílusként történő elmentésével. Az InDesign új foszlány szolgáltatásával exportált objektumok segítségével a felhasználók egyszerűen oszthatnak meg vagy emelhetnek át InDesign tartalmakat és szedéseket különböző oldalrészletekből.

Az InDesign CS2 része az Adobe Bridge amely az Adobe Creative Suite 2 szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és termékfüggetlen integrációját biztosítja. Biztosítja emellett az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely szedéshez és tervezéshez nem jogdíjas képek egy helyen történő beszerzési lehetőségét kínálja.

Kézbe adja az irányítást
Az Adobe InDesign CS2 továbbra is biztosítja a tervezők számára a jobb felügyelethez szükséges kreatív eszközöket. A tervezők különböző tervlehetőségekkel kísérletezhetnek, vagy egy fájlszedés több variációját is felhasználhatják az Adobe Photoshop rétegeinek és réteg összeállításainak vagy az Adobe PDF rétegeinek választható megjelenítésével – mindezt egyetlen fájlhoz kapcsolódva. A rögzített objektumok használatával a felhasználók képfeliratokat, kiemelt idézeteket, széljegyzeteket és grafikákat társíthatnak adott szöveghez, mindezt az elhelyezés és az egyéb tulajdonságok pontos kézben tartása mellett. A keretekben és azok között „fogd és vidd“ módszerrel kezelt szöveggel egyszerűen lehet a szöveget különböző helyeken gyorsan felhasználni.

Egyszerűbb munkafolyamatok
Az InDesign CS2 leegyszerűsíti a bonyolult szerkesztési, szedésautomatizáló és nyomdai feldolgozó munkafolyamatokat. Az Adobe InCopy CS2 szoftverrel szoros integráció az InCopy új LiveEdit munkafolyamat beépülő moduljain keresztül lehetséges, ami egy feladatalapú megközelítése a szerkesztőségi együttműködésnek, amelynek segítségével egy vagy több szerkesztő dolgozhat párhuzamosan a tervezővel InDesign állományokon úgy, hogy egymás változtatásait nem írják felül. Az InDesign CS2-ben a rugalmas új XML import lehetőségekkel, az XML állomány csatolási lehetőségekkel és a táblázatok címkézésének új támogatásával könnyebben lehet a tartalmat újra felhasználni és a szedést automatizálni. Az egységes Adobe PDF előállítás InDesign CS2-ből és az Adobe Creative Suite 2 más elemeiből ugyancsak egyszerűbbé teszi az együttműködést a szolgáltatókkal és egyszerűsíti a feldolgozási munkafolyamatokat.

Az InDesign CS2 Mac OS X 10.2.8 – 10.3.8, Microsoft Windows 2000 és Windows XP platformokra szánt változatai várhatóan május végétől kaphatók.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés