Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung szakít a Qualcommal?

E-gazdaság

A Samsung szakít a Qualcommal?

A Qualcomm egy nagy ügyfél elvesztéséről számolt be.

Korunk csúcskészülékeinek legnagyobb részét Qualcomm processzor működteti, ami az elmúlt évek alatt kiemelkedő sikereket hozott a hardvergyártónak. Ma azonban rossz hírek érkeztek a vállalattól, ugyanis a tavalyi utolsó negyedévnek beszámolójában egy nagy ügyfél elállásáról számoltak be.

“Sajnos a vártakkal ellentétben legújabb Snapdragon 810-es processzorunkat nem kapja meg egyik legnagyobb ügyfelünk hamarosan érkező csúcskészüléke.” – olvashattunk a jelentésben. Ez nagy valószínűséggel a Samsungra utal, ugyanis már hónapok óta hallunk pletykákat arról, hogy az S6 nem Qualcomm processzort kap majd. Erről a Bloomberg is beszámolt, és megtudhattuk, hogy mivel a Snapdragon 810 túlmelegedett a teszteken, a Samsung saját Exynos processzorát szereli majd a készülékbe.

Persze nincs akkora bajban a gyártó, hiszen a negyedéves értékelésben a korábbi 26.8-28.8 millió dolláros becsült profit helyett csak 26-28 millió dollárról számoltak be, ami koránt sem rossz. Emellett az LG G Flex 2-nek is ők szállították a 810-es CPU-kat.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés