Connect with us

technokrata

Már nem tilos a neten árulni az iPhone-t Németországban

german-iphone

Dotkom

Már nem tilos a neten árulni az iPhone-t Németországban

Pár óra betiltást követően visszakerültek a polcokra az iPhone-ok.

A múlt héten betiltott GPRS-t használó iPhone telefonokat újra lehet vásárolni az német Apple Store-ból. A tiltás 3GS és a 4 esetében is csak pár órára lett érvényes.

Németország a szabadalmi perek Mekkája, az ügyvédek paradicsoma, az európai trollkodás elíziumi mezeje. Így is jellemezhetnénk az országot, de inkább csak mosolyogjunk azon, hogy a bírók se tudják, hogyan döntsenek ezek között a vásott kölykök között, akik egymásra mutogatnak, és azt mondják az óvó néninek, hogy ő a tolvaj. Vagy ő. Esetleg ő. Az óvó néni meg inkább mindenkinek igazat ad egy picit, hátha attól lenyugszanak. Néha igazat adnak az Apple-nek, néha a Samsungnak, megy a lobbi az Apple részéről, perel a Motorola, Apple veszít, majd megint nyer. Tényleg olyanok, mint a marakodó kisgyerekek, akik azt bizonygatják, hogy Józsi rajza olyan, mint az enyém és én még a tízórai előtt kezdtem el csinálni, de Betti is ugyanazzal a zsírkrétával rajzol, amivel én.
Múlt pénteken nyert a Motorola az Apple ellen. Nyert, mert az iPhone 4S kivételével minden modelljük sérti a Motorola GPRS szabványát, így a bíró felfüggesztette az iPhone 3GS és 4 online forgalmazását. Röviden: nem lehetett a német Apple Store-ból megvásárolni azokat.

Az Apple néhány óra leforgása alatt meggyőzte valahogy az igazságszolgáltatás bölcs vezéreit, hogy nem jó ez így, majd belesúgta Alma az óvó néni fülébe, hogy FRAND. Az óvó néni hümmögött egyet, elgondolkodott, utánanézett, hogy mi is az a FRAND, majd hirtelen felfüggesztette a sarokba állítást, így a kis Alma vígan játszhatott tovább a többiekkel a játszótéren.

A cég hivatalos közleménye szerint hamarosan újra elérhető lesz Németországban az összes iPad és iPhone modell, ugyanis a Motorola GPRS-szabványa, amire a betiltásnál hivatkozott, beletartozik a FRAND-ba, azaz iparági, szabadon licenszelhető szabványnak számít. A FRAND égisze alá tartozó szabványokat senki se birtokolhatja, annak használata miatt senkit se perelhetnek. Ha a Motorola nem húzza vissza körmeit és bebizonyosodik, hogy az általa követelt 2.25%-os jutalék minden eladott Apple termék után jogellenes és beleütközik a FRAND irányelveibe, akkor bizony komolyan megütheti a bokáját az Európai Bizottságnál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő