Connect with us

Hirdetés

technokrata

A profi érintés – HTC Touch Pro: full billentyűzetes okostelefon

Kütyük

A profi érintés – HTC Touch Pro: full billentyűzetes okostelefon

Megérkezett a HTC Touch Diamond teljes billentyűzetes testvérmodellje.

Emlékezetes, hogy a HTC május elején Londonban leplezte le legfrissebb high-end készülékét, a Touch Diamond-ot, melyről kapásból tudni lehetett, hogy idővel a T-Mobile termékskálájában is fel fog bukkanni, még pedig T-Mobile MDA Compact IV néven. Ahogy arról beszámoltunk, a T-Mobile a múlt héten Németországban tartott egy sajtóbemutatót, melyen nagy meglepetésre nem csak a már ismert MDA Compact IV-et és az Ameo 16 GB-os új változatát mutatták be, hanem a mindeddig ismeretlen MDA Vario IV-et is. Most már tudjuk, hogy ez volt a HTC Touch Pro (Raphael) első félhivatalos bejelentése, mely készülék teljesen hivatalosan a mai napon mutatkozott be, és lényegében a nagysikerű HTC TyTN II közvetlen utódmodelljének tekinthető.

A Touch Diamond és a Touch Pro közötti legfontosabb különbség, hogy míg az előbbi modell egy hagyományos kialakítású készülék, addig az utóbbinak a felső szekcióját el lehet tolni jobbra, és így villámgyorsan elővarázsolható a géppuska kezű felhasználóknak szánt, teljes értékű, ötsoros QWERTY billentyűzet. Ennek megfelelően ez az újdonság némileg nagyobb és jelentősen nehezebb, mint társa: a csukott helyzetben 102x51x18,1 milliméter méretű készülék tömege eléri a 165 grammot.

A TFT technológiájú, 2,8 colos képátlójú érintőkijelző VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú, a digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3,2 megapixeles felbontású fotók készíthetők. Míg a Touch Diamondban nincs, addig a Touch Pro-ban van LED-segédfény. A belső memória áll egyrészt 288 MB RAM-ból, illetve 512 MB ROM-ból, és microSD memóriakártyákkal egyszerűen bővíthető.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz), Windows Mobile 6.1 Professional alapú HTC Touch Pro megfelelő HSDPA/HSUPA lefedettség esetén maximum 7,2 Mbit/s-os letöltési, illetve 1,4 Mbit/s-os feltöltési sebességre képes. Említést érdemel továbbá az 528 MHz-es processzor, az integrált GPS-vevő, a Wi-Fi adatátvitel (802.11b/g), a TV-kimenet, illetve a sztereó FM rádió (RDS). Az 1.350 mAh kapacitású akksival (Touch Diamond: 900 mAh) szerelt készülék kereskedelmi forgalmazása a nyár végén kezdődik majd meg, a várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés