Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hihetetlen: 32 GB memória a legújabb Nokiában!

Kütyük

Hihetetlen: 32 GB memória a legújabb Nokiában!

A mobiltelefonok memóriakapacitása szépen lassan az egekbe szökik.

Mint ismeretes, a mobiltelefon piacon jelenleg a microSD (TransFlash) a legnépszerűbb memóriakártya formátum. Az eddigiekben ezekből a parányi fizikai méretű kártyákból maximum 8 GB-os példányokat tehettünk be az arra alkalmas, microSDHC kompatibilis telefonokba, de hamarosan már ennél nagyobb tárkapacitású kártyák is beficcenhetnek a mobilok bővítőslotjába.

Emlékezetes, hogy a SanDisk idén januárban a CES 2008 szakkiállításon jelentette be, hogy a közeljövőben megkezdi a világ első 12 GB-os microSD termékeinek a kereskedelmi forgalmazását. A legfrissebb híradások ellenben már arról szólnak, hogy a SanDisk inkább kihagyja a 12 GB-os változatot, és egyből egy 16 GB-os modellt kíván bevezetni a piacra.

A mellékelt fotók tanúsága szerint ez az új 16 GB-os kártya minden további nélkül használható például a Nokia N95-ben, a Samsung SGH-i780-ban, vagy a Sony Ericsson K850i-ben. Továbbá érdemes eljátszani a gondolattal, hogy amennyiben egy 16 GB-os integrált memóriával rendelkező Nokia N96-ba teszünk egy 16 GB-os microSD-t, akkor a memória összkapacitása eléri a 32 GB-ot. Pestiesen szólva, ez azért nem semmi!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés