Connect with us

technokrata

Panorámanézet utcaszinten – megújult a Google Earth

Kütyük

Panorámanézet utcaszinten – megújult a Google Earth

Lassan már tényleg csak a real-time hiányzik.

Már többször írtunk a Google Earth-ről (letöltés itt), melyet az ismert USA-beli online vállalat azon célból indított, hogy látványosabbá tegye utcakereső szolgáltatását. Használatával valódi műholdfelvételekről böngészhetjük a Föld felszínét. Természetesen mind az aktualitása, mind a részletessége hagy kívánnivalót maga után (habár e sorok írójának nem tartott két percnél tovább megtalálni saját házát a fényképeken), ám míg a felhasználók többsége aktuálisabb és részletesebb látványt szeretne, a kormányzatok itt-ott tovább satíroznának. Biztonságpolitikai okokból a szolgáltatás már eddig is védettként kezelt egyes területeket – például a Fehér Ház és az azt körülvevő épületek már az indulás óta ki vannak cenzúrázva.

A szolgáltatás népszerűségét jelzi, hogy számos weboldalon (a Terminal fórumában is) olyan koordinátákat adnak meg a lelkes keresgélők, amiken egy-egy érdekes természeti jelenség látható. Például egy kitörő vulkán, fraktálszerű ábrák a kazah régióban vagy egy villámcsapás a Balaton partján. Mindemellett kényelmi funkciók garmadáját kínálja a Google Earth: egy utcára annak neve alapján is rá lehet keresni, egyes területeken három dimenzióban is megnézhetők az épületek. Részletes statisztikát kaphatunk a bűnözés mértékéről, az oktatási intézmények sűrűségéről stb. Kommentálhatjuk az egyes földrajzi pontokat, elmenthetünk térképeket JPEG formátumban.

Nyár elején jelent meg az a frissítés, mely immár 360 fokos panorámanézetet kínál, utcaszinten. Természetesen egyelőre csak a legnagyobb USA-beli városoknál lehet kihasználni ezt a lehetőséget – a San Francisco-i Bay Area, New York, Las Vegas, Denver és Miami járható be így, majdhogynem GTA-szerű élményt kínálva. Augusztus végén pedig a Sky funkcióval gyarapodott a szoftver. Ennek révén a felhasználók megnézhetik, hogyan néz ki a csillagos égbolt, bolygónk felszínéről nézve. A Sky-jal a Google Earth felhasználói szabadon átszelhetik Földünk egét, így megtekinthetnek 100 millió csillagot és elnavigálhatnak 200 millió galaxis között.

A minap frissült Google Earth ingyenes változata letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom