Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egekben az eladások – viszik az olcsó iPhone csúcsmobilt

Kütyük

Egekben az eladások – viszik az olcsó iPhone csúcsmobilt

Az árcsökkentés megtette a hatását…

Az Apple szeptember 5. és szeptember 9. között nem kevesebb mint 136 ezer iPhone mobiltelefont adott el. Ez azt jelenti, hogy ebben az 5 napos időszakban naponta átlagosan 27 ezer készülék talált gazdára az Egyesült Államokban. Nem rossz adat, főleg annak ismeretében, hogy a szeptember 5. előtti hetekben naponta átlagosan 9-10 ezer Apple iPhone-t tudtak csak eladni. A gyártó a jelenlegi negyedév végéig várhatóan összesen mintegy 1,3 millió iPhone-t hoz forgalomba.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Apple munkatársai szeptember 5-én jelentették be, hogy a 8 GB-os Apple iPhone ára a korábbi 599 dollárról (112 ezer forint) 399 dollárra (74 ezer forint) mérséklődik, vagyis ettől a naptól kezdve majdnem 40 ezer forinttal olcsóbb a készülék. A gyártó ezzel nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az iPhone eladási mutatói tovább javuljanak. Érdekesség, hogy az Apple azokra is gondolt, akik a közelmúltban még teljes áron vásároltak iPhone-t, ők ugyanis most egy az Apple kereskedésekben beváltható 100 dolláros bónt kapnak a cégtől. Említést érdemel továbbá, hogy a kisebbik, 4 GB-os kapacitású iPhone-t kivonják a piacról, az utolsó darabokért pedig a korábbi 499 dollár (93 ezer forint) helyett már csak 299 dollárt (55 ezer forint) kell fizetni.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az amerikaihoz képest jelentősen továbbfejlesztett (16 GB, HSDPA) európai iPhone-t a Párizsban szeptember 25. és 29. között megrendezendő Apple Expo-n mutatják majd be hivatalosan. Emlékezetes, hogy az Apple idén januárban jelentette be a készüléket, mely az USA-ban június vége óta kapható a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés