Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: hajrá mobil TV!

Kütyük

Sony Ericsson: hajrá mobil TV!

A közeljövőben újabb mobiltelefonos TV-s fejlesztéseknek lehetünk majd tanúi.

A különböző telekommunikációs megoldásokkal foglalkozó svéd Ericsson és az egyik legnagyobb japán szórakoztató elektronikai gyártóként jegyzett Sony bejelentette, hogy a két cég együttműködése a jövőben túl fog mutatni az eddigi mobiltelefonos fejlesztéseken. Pet Nordlof, az Ericsson termék stratégiával és portfólió menedzsmenttel foglalkozó részlegének igazgatója a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a két vállalat mobil televíziós és szélessávú televíziós fejlesztéseket kíván folytatni egymással.

˝Az Ericsson és a Sony az eddigiekben jelentős sikereket ért el a mobiltelefon piacon, a jövőben pedig többek közt egy olyan, új szoftvert szeretnénk megalkotni közösen, mely az otthonokban fellelhető elektronikus eszközöket össze tudja kötni a külvilággal˝ – nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Nordlof.

˝Úgy gondoljuk, hogy két éven belül óriási érdeklődés alakul majd ki a mobil TV iránt˝ – tette hozzá emberünk, aki szerint a felhasználóknak nem sokára már több mint harminc százaléka fog mobiltelefonján televíziós adásokat nézni. ˝A szélessávú televíziózás kiemelt fontosságú. A telekommunikációs szolgáltatóknak rá kell ébredniük arra, hogy ügyfeleik megtartása érdekében TV-s szolgáltatásokat is üzemeltetniük kell˝ – mondta Nordlof.

Az Ericsson és a Sony által 2001 őszén alapított Sony Ericsson vállalat jelenleg a világ legnagyobb mobilgyártója. A cég jelenleg Cyber-shot sorozatú fotós telefonjai, illetve Walkman zenemobiljai révén arat komoly sikereket, amennyiben pedig hinni lehet a pletykáknak, hamarosan piacra dobja Handycam sorozatú videókamkorder mobiljait, illetve Wega branddel ellátott TV-vevős telefonjait.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés