Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden idők legjobb magyar slágere – indul a szavazás

Kütyük

Minden idők legjobb magyar slágere – indul a szavazás

Melyik dal minden idők legjobb magyar slágere?

Majdnem 5000 javaslat érkezett az elmúlt fordulóban, melyből 100 került a korábban megadott 400 slágerhez. Így mostanra kialakult az az ötszázas lista, melynek dalai arra várnak, hogy nyár végére kiderüljön, melyik közülük Magyarország kedvenc slágere. A félezres lista átfogja a hazai slágerrepertoár legszélesebb vertikumát a poptól a kuplén keresztül az opera műfajáig.

A műfajok szerinti bontásból kiderül, hogy a dalok nagy része a pop kategóriába tartozik, – az Illéstől a Kistehén Tánczenekarig -, táncdalból 45 dal van versenyben – Ambrus Kyritől Uhrin Benedekig – és 59 népdal is „hajt” a legjobb helyért, köztük Ispirityi Pál és Lagzi Lajcsi előadásában is. A 27 kuplé között – mások mellett – Kabos Gyula, Kazal László és Pelczer Zita küzd egymással, az operett-slágerek Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Feleki Kamill – és további ismert előadók – előadásában kerültek a listára. Magyarnóták is kaptak helyet a legjobb 500-ban: Dankó Pistától Csocseszig tart az előadók sora. Az opera legfülbemászóbb dallamait négy reprezentáns képviseli, köztük két dal az István a királyból, egy Erkel Ferenc: Hunyadi László című örökbecsű művéből és természetesen a Hazám, hazám, Simándy József előadásában.

A legtöbb álomsláger-gyanús dal, a listás dalok valamivel több mint fele 1960 előtt született, míg a 2000 utáni számok közül csak 16 került fel az Álomsláger cím várományosai közé.

Az Álomsláger szavazás második – immár kiszavazós – fordulója végére, június 26-ára már csak hatvan dal maradhat a versenyben, a harmadik végére csak tíz, míg a negyedik fordulóban eldől, melyik dal minden idők kedvenc magyar slágere 2006-ban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés