Connect with us

technokrata

Villámgyors 3,5G mobil Internet a Pannon GSM-nél is

Kütyük

Villámgyors 3,5G mobil Internet a Pannon GSM-nél is

A Pannon GSM november 22-én Budaörsön élő hálózaton beindította a HSDPA tesztüzemét, és ezzel fontos lépést tett a mobil szélessáv további fejlődése felé.

A harmadik generációs hálózat műszaki hátterére épülő, ám az ott jelenleg elérhető sebességnél nagyságrendekkel gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő HSDPA (High Speed Downlink Packet Access, azaz Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) minden bizonnyal eddig ismeretlen perspektívát nyit a mobil adatátvitel terén.

A Pannon GSM élő hálózatában üzemeli be a HSDPA szolgáltatást, egyelőre budaörsi, napokon belül budapesti belváros lefedettséggel. A szolgáltatás a Pannon GSM több bemutatótermében is kipróbálható lesz.

˝Kezdeti fázisában a HSDPA 1,8 Mbit/s adatátviteli sebességre lesz képes. Ez már most is mintegy hatszor gyorsabb a 3G hálózatok által biztosított letöltési sebességnél, amivel a HSDPA több mint versenyképes ellenfele a vezetékes szélessávú adatforgalmazási megoldásoknak˝ – mondta el Huszlicska József, a Pannon GSM műszaki vezérigazgató-helyettese.

A fenti adatátviteli sebességek ösztönzik a mobil adatforgalom növekedését, vonzóbbá teszik a felhasználók szemében a játék- és tartalomletöltés lehetőségét, továbbá megkönnyítik számukra a hagyományos irodai feladatok (elektronikus levelezés, webböngészés) végrehajtását.

Az innovatív technológia fejlődési lehetősége hatalmas: jövőre 3,6 Mbit/s, egy-két éven belül pedig akár 14 Mbit/s adatátviteli sebesség is elérhetővé válik, mindez piaci viszonyok között. A november 22-én útjára indított tesztüzem már ennek a szolgáltatásnak a hosszú távú előkészítése.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hazánkban elsőként a T-Mobile indított 3,5G teszteket – október végén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák