Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rövid időn belül tízszeresére nő a 3G piac

Kütyük

Rövid időn belül tízszeresére nő a 3G piac

Egy most megjelent friss tanulmányból kiderül, hogy a harmadik generációs (3G) mobiltelefónia az előttünk álló években robbanásszerű fejlődésen megy majd keresztül.


A Juniper Research piackutató cég által készített anyag szerint a 2004 végén regisztrált, mintegy 30 milliós 3G előfizetői tábor 2010-re mintegy tízszeresére fog növekedni, vagyis 5 év múlva várhatóan már több mint 300 millióan használnak majd 3G készülékeket.

Mint ismeretes, a 3G minden korábbinál gyorsabb mobil Internetezést tesz lehetővé, ezenkívül pedig akár videótelefonálhatunk és zenéket, videókat is letölthetünk a segítségével.

A jelentés ezenkívül arra is kitér, hogy 2010-ben világszinten várhatóan már több mint 2,7 milliárd mobiltelefonos előfizetővel rendelkeznek majd az operátorok, illetve, hogy 2009-ben már több mint 1 milliárd új készülék kerül majd forgalomba. A rendkívül dinamikus növekedés mozgatórugója elsősorban az ázsiai piac, illetve a fejlett nyugati piacok, ahol is a vásárlók egyre gyakrabban cserélik le régi, megunt telefonjaikat.

˝A legtöbb vásárlót egyáltalán nem érdeklik a high-tech rövidítések, az öncélú új technológiák és a különböző márkák között zajló csatározások. A hétköznapi emberek szimplán olyan szolgáltatásokat szeretnének, melyeket ténylegesen használni tudnak, és amelyek használata egyszerű˝ – nyilatkozta Trevor Howell, a jelentés egyik készítője.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés