Connect with us

T-Mobile: ultra-gyors 3,5G mobil Internet már a sógoréknál is!

Kütyük

T-Mobile: ultra-gyors 3,5G mobil Internet már a sógoréknál is!

A T-Mobile Németország után már a szomszédos Ausztriában is javában a 3G utódját, a szélsebes HSDPA technológiát teszteli.

A magenta színekben pompázó mobiltelefonos szolgáltató munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy nemrégiben megkezdődött a 3,5G technológia szoftveres integrációja a már meglévő 3G hálózatokba, melynek eredményeképpen az első tesztek közben nem kevesebb mint 1,8 Mbit/s-os adatátviteli sebességet sikerült elérni.


˝Az UMTS hálózatot érintő fejlesztéseink az eredeti terveknek megfelelően folynak. Jelen pillanatban az osztrák lakosságnak már több mint 50 százaléka használhatja harmadik generációs mobil szolgáltatásainkat, és folyamatosan dolgozunk az UMTS lefedettség növelésén. Hosszú távon egyébként az UMTS továbbfejlesztett változatát, a HSDPA-t tartjuk a legfontosabb mobil technológiának˝ – nyilatkozta Günther Ottendorfer, a T-Mobile Austria technikai részlegének vezetője. Ottendorfer elmondta, hogy a HSDPA biztosította előnyöket első körben sokkal inkább a notebook adatkártyákat, semmint a hagyományos mobiltelefonokat használók fogják élvezni.

A HSDPA technológia maximum 3,6 Mbit/s-os, illetve második fázisban 14 Mbit/s-os letöltési sávszélességet biztosít. Ez természetesen csak az elméleti maximum, így az előfizetők körülbelül 0,5-1,5 Mbit/s-os letöltési sebességre számíthatnak majd, ami még mindig jelentősen nagyobb, mint az UMTS által biztosított 384 Kbit/s.

A T-Mobile hazánkban egyébként valamikor az idei évben kívánja elindítani 3G szolgáltatásait, melyek tesztelése Budapesten már javában folyik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő