Connect with us

technokrata

T-Mobile: ultra-gyors 3,5G mobil Internet már a sógoréknál is!

Kütyük

T-Mobile: ultra-gyors 3,5G mobil Internet már a sógoréknál is!

A T-Mobile Németország után már a szomszédos Ausztriában is javában a 3G utódját, a szélsebes HSDPA technológiát teszteli.

A magenta színekben pompázó mobiltelefonos szolgáltató munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy nemrégiben megkezdődött a 3,5G technológia szoftveres integrációja a már meglévő 3G hálózatokba, melynek eredményeképpen az első tesztek közben nem kevesebb mint 1,8 Mbit/s-os adatátviteli sebességet sikerült elérni.


˝Az UMTS hálózatot érintő fejlesztéseink az eredeti terveknek megfelelően folynak. Jelen pillanatban az osztrák lakosságnak már több mint 50 százaléka használhatja harmadik generációs mobil szolgáltatásainkat, és folyamatosan dolgozunk az UMTS lefedettség növelésén. Hosszú távon egyébként az UMTS továbbfejlesztett változatát, a HSDPA-t tartjuk a legfontosabb mobil technológiának˝ – nyilatkozta Günther Ottendorfer, a T-Mobile Austria technikai részlegének vezetője. Ottendorfer elmondta, hogy a HSDPA biztosította előnyöket első körben sokkal inkább a notebook adatkártyákat, semmint a hagyományos mobiltelefonokat használók fogják élvezni.

A HSDPA technológia maximum 3,6 Mbit/s-os, illetve második fázisban 14 Mbit/s-os letöltési sávszélességet biztosít. Ez természetesen csak az elméleti maximum, így az előfizetők körülbelül 0,5-1,5 Mbit/s-os letöltési sebességre számíthatnak majd, ami még mindig jelentősen nagyobb, mint az UMTS által biztosított 384 Kbit/s.

A T-Mobile hazánkban egyébként valamikor az idei évben kívánja elindítani 3G szolgáltatásait, melyek tesztelése Budapesten már javában folyik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák