Connect with us

Letiltott Internet-hozzáférés: a Microsoft Corporation hivatalos állásfoglalása

Kütyük

Letiltott Internet-hozzáférés: a Microsoft Corporation hivatalos állásfoglalása

A napokban több olyan hír is megjelent a magyar médiában, mely szerint az Invitel, a Microsoft Corporation kérése alapján, letiltotta néhány előfizetőjének ADSL hozzáférését. A hírek szerint a szolgáltatás letiltásának indoka az volt, hogy a Microsoft Corporation az adott előfizető gépén illegális szoftverhasználatot észlelt.

Az ügy hátterének, jogi és biztonsági okainak feltárása érdekében a Microsoft Magyarország szeretne pontos tájékoztatást nyújtani az ügyben, ezért a következőkben fejti ki azzal kapcsolatos állásfoglalását:

A Microsoft Corporation, mint szoftvergyártó, és mint az MSN portál tulajdonosa, iparági kapcsolatain keresztül tudomást szerzett arról, hogy néhány weboldal-üzemeltető olyan eszközöket tett elérhetővé honlapján, amelyek megkönnyítik a Microsoft szoftvereinek illegális terjesztését, és lehetővé teszik az azokkal való visszaélést. Az illegálisan terjesztett eszköz, amiről a konkrét esetben szó van, egy kulcsgenerátor program, amely hamis Microsoft termékkulcsokat állít elő. Az ilyen módon előállított – hamis – kulcsok révén pedig lehetőség nyílik a licenccel és eredeti kulcsokkal nem rendelkező szoftverek aktiválására. Tapasztalataink alapján, ezen hamis termékkulcsok segítségével illegális szoftvereket aktiválnak, amelyeket a gyanútlan felhasználóknak eredeti, legális termékként adnak el.

A Microsoft Corporation információi szerint az Invitel néhány – szóban forgó – előfizetője, adott IP-címekről, adott időpontokban elérhetővé tette a Microsoft termékeinek aktiválását segítő kulcsgeneráló programot. A program segítségével előállíthatók azok a véletlenszerű alfanumerikus kulcsok, amelyek számos Microsoft-termék – többek között a Windows XP Professional, a Microsoft Office XP és a Windows Server 2003 – mennyiségi licenckonstrukciókban forgalmazott és dobozos változatainak, telepítés utáni aktiválásához szükségesek.

A tudomására jutott információk alapján, szellemi tulajdonjogainak védelmére történő hivatkozással, a Microsoft Corporation jogi képviselője útján felkérte az érintett szolgáltatót, az Invitelt, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket a törvénybe ütköző tevékenység mielőbbi felfüggesztésére, a kulcsgenerátor szoftver webről történő eltávolítása, vagy az ahhoz történő hozzáférés megakadályozása útján.

A Microsoft tiszteletben tarja más személyek szellemi tulajdonhoz való jogát, és elkötelezett az iránt, hogy jóhiszemű felhasználóit és partnereit megóvja az illegális szoftverek, úgy jogi mint a használatot akadályozó, negatív hatásaitól.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom