Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia mobil technológia kerül az új Volkswagen Passatba

Kütyük

Nokia mobil technológia kerül az új Volkswagen Passatba

Az új Volkswagen Passatban a Nokia Automotive beépített, a vezeték nélküli technológiát támogató PREMIUM készülékét találhatjuk meg.

Ezáltal a Volkswagen lesz az első autógyártó, amely a Bluetooth SIM hozzáférési profilt támogató, gyárilag telepített autós kommunikációs megoldást biztosít gépkocsijaiban. A beépített készülék többféle gyártó mobiltelefonjainak széles skálájával kompatibilis. Mobiltartó is rendelkezésére áll azon felhasználók számára, akik az autóban szeretnék feltölteni készüléküket.


A felhasználó a külső GSM antennának, a kihangosító üzemmódban kiváló hangminőségnek, és a sofőr igényeihez igazított, kényelmes használatnak köszönhetően az autóstelefon összes előnyét élvezheti. A különálló, alfanumerikus billentyűzettel, a többfunkciós koronggal, és a hangutasításokkal számos alkalmazás kényelmesen kezelhető. A beépített PREMIUM készülék ugyanakkor a kihangosító-rendszerek egy további előnyét is kínálja: a Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével a mobiltelefonon tárolt személyes névjegyzéket is elérhetjük vele.

A beépített PREMIUM készülék a Bluetooth SIM hozzáférési profillal éri el a kompatibilis mobiltelefon SIM-kártyáját, majd bejelentkezik a hálózatra. Amint a felhasználó kiszáll az autóból, vagy megnyom a telefonon egy bizonyos gombot, a kihangosító kikapcsol, és a mobiltelefon automatikusan visszajelentkezik a mobilhálózatra.

A kifejezetten az autós környezetbe tervezett megoldás olyan kulcsfontosságú szolgáltatásokat tartalmaz, mint a rádiónémítás, és a telefonkönyv letöltése a kompatibilis mobiltelefonról a Bluetooth vezeték nélküli technológián keresztül. Emellett biztosítja az alapvető funkciókat, például a hangfelismeréses tárcsázást, a hívások fogadását vagy befejezését, illetve a visszahívást is.

˝Most első ízben biztosít autógyártó gyárilag telepített Bluetooth SIM hozzáférési profilt az autóban. Ennek megvalósítása fontos mérnöki teljesítmény: egy újabb lépést tettünk a gyárilag telepített, beépített kommunikációs megoldások elterjedése felé. A sokféle mobiltelefon kompatibilitására vágyó felhasználók ezentúl választhatnak a gyári, vagy az utólag beszerelhető megoldás közül˝ – mondta Marcus Stahl, a Nokia Automotive igazgatója.

˝A beépített Nokia PREMIUM készülék mindenképpen korszakos lépést jelent a Nokia Automotive-val régóta fennálló kapcsolatunkban. A Volkswagen Passat mostantól minden eddiginél kényelmesebb, gyári autós kommunikációs megoldást tartalmaz, amely még a legigényesebb autós felhasználó elvárásait is kielégíti˝ – tette hozzá Dr. Karsten Michels, a Volkswagen AG Infotainment igazgatója.

A beépített PREMIUM készülék 2005 nyarától jelenik meg az új Volkswagen Passatban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés