Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dráguló SMS-ek

Kütyük

Dráguló SMS-ek

A Vodafone szeptember elsejétől három forinttal megemelte a rövid szöveges üzenetek összekapcsolási díját, azt az összeget, amelyet a Pannon GSM és a Westel azért fizet neki, hogy az ügyfeleik által küldött SMS-ek célba juthassanak – tudta meg a Népszabadság.

Ennek hatására a Pannon GSM szeptember 16-tól három forinttal drágítja a Vodafone-os számokra küldött üzenetek árát, és a Westel is válaszlépésre készül, ám annak mibenlétéről egyelőre nem sokat lehet tudni. Mindez történik akkor, amikor a mobiltársaságok komoly árversenyt folytatnak, és a szolgáltatások egyre olcsóbbá válnak.

A Pannon GSM érvényesíti a költségnövekedést a fogyasztói árakban – derül ki a társaság honlapján található közleményből. A szolgáltató arról tájékoztatja előfizetőit, hogy a szeptember 16-tól érvényes új árazás szerint a Vodafone-os telefonszámokra küldött üzenetek a korábbinál három forinttal többe kerülnek.

A Westel nem tartja indokoltnak, hogy a Vodafone ilyen mértékben emeli az SMS-végződtetési díjat, és azt is furcsának találja, hogy miközben a Vodafone a legolcsóbb szolgáltatóként hirdeti magát a piacon, a többi mobilcégtől messze a legmagasabb SMS-végződtetési díjakat kéri – jelentette ki Torda Éva, a Westel társszolgáltatói kapcsolatok igazgatója. Mivel azonban a Vodafone nem tartozik a jelentős piaci erejű szolgáltatók körébe, megteheti, hogy akár 27 százalékkal emelje SMS-végződtetési díját – tette hozzá.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés