Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új fegyver a mobiltelefon-tolvajok ellen

Kütyük

Új fegyver a mobiltelefon-tolvajok ellen

Kézigránáthoz hasonlóan élesedik, és rendkívül éles hangot ad.

Az angol Allied Commercial Developments cég nemrégiben fejlesztette ki ”The Kobra” nevű termékét, amely az egyre gyakoribbá váló mobiltelefon-tolvajlások ellen kínál némi védelmet.

A ”The Kobra” tulajdonképpen egy mobiltelefonra szerelhető riasztó, amely a fejlesztők közlése szerint 120-140 decibeles, éles hangot bocsát ki magából, amennyiben a készüléket kitépik tulajdonosa kezéből. A saját akkumulátorról üzemelő mobilriasztót a mobiltelefonok hátuljához lehet rögzíteni, illetve egy pánt segítségével a tulajdonos csuklójához, táskájához, vagy övéhez lehet csatlakoztatni.

Ha egy illetéktelen személy megkísérelné eltulajdonítani a készüléket a tulajdonos kezéből, táskájából, vagy övtartójából, kénytelen meghúzni az előbb említett helyekre rögzíthető pántot. Ennek eredményeként beindul az igencsak hangos riasztás, mivel kihúzódik az eszközből a kézigránátokéhoz hasonló biztosítószeg.

A ”The Kobra” kifejlesztői úgy vélik, a tolvajlással próbálkozó, rossz szándékú egyének valószínűleg megijednek a nem várt szirénázástól (valamint a tulajdonos és a közvetlen környezet is – szerk.), és a fejlesztők reményei szerint maga a termék megléte is elveszi majd a kedvüket a lopási kísérletektől. A ”The Kobra” a hírek szerint a jelenleg forgalomban lévő mobiltelefonok 80 százalékával használható. Sajnos képet, és bővebb információt egyelőre nem sikerült szereznünk a termékről, amint ez elérhetővé válik, közzé fogjuk tenni a Terminal oldalain.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés