Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vártnál kisebb bevételek a 3G-ből

Kütyük

Vártnál kisebb bevételek a 3G-ből

Továbbra is a beszédkommunikáció és az SMS marad népszerű?

A World Markets Research Centre (WMRC) piacelemző cég felmérése szerint a 3G szolgáltatásokból a korábban vártnál jóval alacsonyabb bevételekre fognak szert tenni az operátorok az elkövetkezendő 5 évben. A WMRC nemrég publikált felmérésében azt jósolja, hogy 2007-re Nyugat-Európában 84,1 millióan használják majd a 3G-t. Ez a felhasználói kör a harmadik generációs adatátvitel, beszéd, SMS és multimédiás üzenetküldés, valamint mobilinternetes és egyéb szolgáltatások használatából a becslések szerint összesen 36,3 milliárd dollár bevételt fog generálni a mobilszolgáltatóknak.

Ez az összeg 15 százalékkal alacsonyabb az UMTS Forum and Telecompetition által tavaly augusztusban közzétett prognózisoknál, amelyekben a cég 43,3 milliárd dolláros bevételeket jósol 2007-re a nyugat-európai mobilpiacnak. Míg korábbi felmérések szerint 2007-re a mobiltelefon-előfizetők 40 százaléka rendelkezik majd 3G-képes mobiltelefonnal, addig a WMRC most arra számít, hogy csupán az előfizetők 27 százaléka fog következő generációs mobiltelefont vásárolni 5 éven belül.

A WMRC emellett úgy tartja, hogy az elkövetkezendő években továbbra is a hagyományos beszédkommunikációból, illetve az SMS üzenetküldésből származik majd az operátorok bevételeinek döntő része.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés