Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intelé a jövő a mobilkommunikációban?

Kütyük

Az Intelé a jövő a mobilkommunikációban?

Néhány év múlva az Intel bevételeinek egyharmadát a kommunikációs termékekbe szánt chipekből befolyó összeg teszi majd ki.

Az Intel egy vezetőjének elmondása szerint, bár processzoraik nem hódítanak majd egyhamar akkora teret maguknak a kommunikációs piacon, mint történt az a PC-k világában, de azért számottevő eladásokra tesznek majd szert az Intel új, drót néküli terminálokba készült chip architektúrájával.

A szerdai nyilatkozatban az Intel vezeték nélküli kommunikációs részlegének vezetője ezt azzal támasztotta alá, hogy bár számos alternatív megoldás kínálkozik a mobiltelefon készítők számára, de az Intel architektúrája bír majd a legszélesebb körű támogatottsággal.

Ennek első és egyik legnagyobb lépése az, hogy a NEC, Japán legnagyobb mobiltelefon gyártója Intel processzorokat használ harmadik generációs (3G) kézi eszközeinek megépítéséhez. Az ígéretek szerint a közeljövőben több hasonlóan nagy cég jelenti majd be az Intel chipek támogatását.

Az Intel ebben az évben 1.2 milliárd dollárt költ kutatásra és fejlesztésre ebben a szektorban, vagyis teljes ilyen célokra szánt keretének egyharmadát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés